Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

WhatsApp Durduruldu Hatası Nasıl Çözülür?

https://mobil13.com.tr/author/ademkaya
İnternetin hayatımıza kattığı en

İnternetin hayatımıza kattığı en önemli şeylerden birisi hızlı iletişim. Elbette geçmişimizde de iletişimimizi sağlıyorduk ancak istediğimiz hıza ulaşmak mümkün değildi. Ne var ki şimdi saniyeler içerisinde çevremizdeki insanlara ulaşabiliyoruz. Çağrının yanı sıra günümüzün modalarından biri de yazışmak. Artık direkt konuşmak yerine çeşitli uygulama ve siteler aracılığıyla yazışarak derdimizi anlatıyoruz. Metinsel ifadelerin görsellere videolara veya diğer formatlara nazaran çok düşük kapasitede olması internetimizin hızına ve kotasına da negatif etki etmiyor. Hal böyle olunca belki 3-5 yıl öncesine kadar teknolojiden telefondan bilgisayardan uzak insanlar bile yazışıyor. Mesajlaşma servisleri arasında uluslararası çapta hizmet veren ve milyonlara hitap eden uygulama dendiğinde de aklımıza WhatsApp gelmekte. İlk yıllarında yavaş yavaş yükselişe geçerken Facebook şirketinin kanatları altına girince bambaşka bir yapıya dönüştü. Mesajlaşmanın yanında internet kotamızı kullanarak çağrı yapabiliyoruz ve Snapchat benzeri story yani hikaye paylaşımlarında bulunabiliyoruz. Bir aktivite alanına dönüşürken temel özelliklerinden faydalanarak kullananların sayısı daha çok. Kısacası pek çok kişinin vazgeçilmezleri arasındadır. Fakat herkes de maksimum verimi elde edemeyebiliyor. Örneğin whatsApp Durduruldu şeklinde bir ifade ile karşılaşanlar donmalar kasmalar sebebiyle sıkıntı yaşıyor. WhatsApp Durduruldu hatası son günlerde birçok insanın işini güçleştirince biz de bu konu hakkında neler yapılabileceğini sorunun nasıl çözülebileceğini anlattık.

Üçüncü parti uygulama olarak niteleyebileceğimiz WhatsApp akıllı telefonu satın aldığımızda ilk yüklediğimiz uygulama olma niteliğini kazanmış durumda. Bazılarımız yüksek performans değerlerine sahip olmayan telefon kullandıklarından kaldıramayacağını düşünerek fazla bir şey yüklemiyorlarsa da son model cihaz edinenlerimiz bile WhatsApp’tan vazgeçmiyor. Dolayısıyla bir problem yaşandığında da muhtemelen onlarca yüzlerce hatta binlerce kişi muzdarip olacaktır. Kısa vadede çözüm getirilmediği taktirde de belki önemli bir yazışmayı gerçekleştiremeyeceğiz. Çeşitli rehberler ve kaynaklar majör konulara dair yöntemler sunsa da WhatsApp Durduruldu ve benzeri noktalarda ne yapılacağı bilinemiyor. Özellikle bu hata ile karşılaşanlar için ayrı bir yazı hazırlamak istedik.

whatsapp-durduruldu-hatasinin-cozumu

WhatsApp Durduruldu Hatasının Çözümü

Temelde Android mobil işletim sistemini kullananların bu hatayla karşılaştığını söyleyebiliriz. Geçtiğimiz günlerde de global bir çöküş yaşayan uygulamanın WhatsApp Durduruldu hata çözümü hemen aşağıda.

Öncelikle önbelleğinizi temizlemeniz gerekiyor. Temizleme işleminden Ayarlar – Uygulamalar – WhatsApp’a Gidin ve Önbelleği Temizleme emrini verin. Ardından cihazı kapatıp açın. Tekrardan aynı hatayı görüyorsanız uygulamayı tamamen silin. Telefonun Ayarlar bölümünden Kilit Ekranı ve Güvenlik seçeneğine ulaşın. Gelen pencereden Bilinmeyen Kaynaklar’ı aktifleştirin.

Uygulamayı bu sefer direkt Google Play Store’dan değil APK yöntemiyle indireceğiz. Bahsettiğimiz yöntem bir manuel yüklemedir. https://www.filesbeast.net/file/aZkyk adresine giderek yazılımın APK yükleme dosyalarını indirin. En güncel sürümü WhatsApp Durduruldu hatasını almadan kullanmak için kurulumu böyle gerçekleştirmeniz gerekiyor.

İki adımı da uyguladıysanız kuvvetle muhtemel hatayı tekrar almayacaksınız. Yapılan işlemlere rağmen sorunu yaşayanlarımız yorum bölümünden belirtebilir.