Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

WhatsApp kişi engelleme ve engel kaldırma nasıl yapılır?

Bugün sizlere WhatsApp üzerinden

Bugün sizlere WhatsApp üzerinden kişi engelleme ve engel kaldırma hakkında detaylı bilgi vereceğim. Mobil mesajlaşma isteğimizi en üst düzeye çıkaran ve güzel bir arayüz sunan WhatsApp’ın son güncellemeleri bizleri daha mutlu ediyor.

WhatsApp’ın istenmeyen mesaj atan kullanıcılarını elbette engellemek için bir özellik mevcut. Sizler de bu yazımız üzerinden sizleri rahatsız eden kişileri engelleyebilir veya daha sonra engeli kaldırabilirsiniz. WhatsApp kişi listesi üzerinde bulunan bir kişi size mesaj göndermesi ve aramasını engellemek için WhatsApp uygulamasını ilk olarak açın.

WhatsApp kişi engelleme işlemi

Engellemek istediğiniz kişinin mesaj sohbetine girin ve sağ üst kısımda üç nokta ya basarak Diğer menüsü üzerinden devam edin.

Diğer menüsünden sonra sizlere bazı seçenekler çıkacak ve yeni seçenek olan “Engelle” menüsüne dokunun. Bundan sonra o kişi engellendiği için mesaj veya arama yapamayacak.

WhatsApp kişi engeli kaldırma!

Eğer yanlışlıkla engellemiş veya sonradan engeli kaldırmak isterseniz. İki yöntem mevcut. Birincisi aynı şekilde sohbet menüsü üzerinden Diğer kısmına gelip Engeli kaldır demek.

Diğer yöntem ise engeli tek tek kimlere attığınızı görüp oradan engellediklerinizi kaldırmak oluyor. Bunun için Ayarlar menüsüne girin ve;

  • Ayarlar menüsü altından “Hesap” seçeneğini seçiyoruz:
  • Hesap ayarları altından “Gizlilik” seçeneğini seçiyoruz:

Bu alanda Engellenmiş kişilere tıklayın. Açılan pencerede kimleri engellediğinizi görebilir ve gerekli işlemleri yapabilirsiniz. Engeli kaldırırken sizden onay istenecek onay verebilirsiniz.