Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

WhatsApp konuşmaları yeni Telefon ve cihazlara nasıl aktarılır

WhatsApp artık dünyanın tamamında

WhatsApp artık dünyanın tamamında en fazla kullanılan mesajlaşma platformu olarak karşımıza çıkıyor. Ancak telefonunuzu değiştirirseniz ve WhatsApp’ı artık o telefonda kullanmak isterseniz sohbetlerinizin kesilmemesi için sohbet yedeğinizi aktararak kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

WhatsApp sohbetlerinizi nasıl yeni telefona taşıyacağınızı bilmiyor olabilirsiniz. Ancak merak etmeyin bugün sizlere çok basit bir şekilde yeni aldığınız telefona sohbetleri nasıl taşıyabileceğinizi anlatacağım. Hadi başlayalım.

Google Drive’a yedekleme ve geri yükleme

WhatsApp’ın yeni sürümüyle beraber otomatik bir şekilde Google Drive’a yedekleme yapabilirsiniz. Bu WhatsApp sohbet geçmişinizi yeni telefona aktarmanız için eskiye göre daha basit ve kolay bir şekilde yapmanızı sağlıyor.

Aşağıdaki adımları uygulayın:

WhatsApp’ı açın ve ekranın sağ üstünde yer alan üç noktaya basın. AyarlarSohbetSohbet yedeği menüsüne gelin. Bu kısımdan manuel olarak yedek alabilir ve sohbet yedeklerimizi Google Drive‘a yükleyebilirsiniz.

Whatsapp Yazışmalarını manuel olarak yedekleme ve geri yükleme

Eğer Google Drive güncellemesini almamışsanız bir yedek oluşturmak için bu adımları deneyebilirsiniz. Oldukça basit olan bu işlem sonrası kaldığınız yerden diğer telefonda sohbetinize devam edebileceksiniz.

  • WhatsApp’ın Ayarlar menüsüne giriş yapın Sohbetler kısmına dokunun ve Sohbet yedeği sekmesine gelin. Yedekle butonuna basarak hemen yedek alın.
  • Daha sonra ise Android telefonunuz ve yeni cihazınız bellek için SD kart kullanıyorsa SD kartınızı eski telefondan çıkarıp yeni telefonunuza takın.
  • Telefonun kendi hafızasında ise USB kablonuzu bilgisayarınıza takın ve WhatsApp / Databases klasörüne gidin. Burada tüm yedeklemeler tarih sırasıyla yedeklenir. “Msgstore-2018-04-21.db.crypt” benzeri bir dosya karşınıza çıkacak. En son tarihlisini masaüstüne kopyalayın.
  • Yeni telefonunuza WhatsApp uygulamasını kurun ve telefon numaranızı doğrulayın. Bir mesaj yedeklemesinin olduğuna dair bir bildirim karşınıza çıkacak. Yapmanız gereken Geri Yükle’ye dokunmak. Hepsi bu kadar.

iPhone’dan yedek almak isterseniz eğer bir program veya uygulama ile almanız mümkün değildir. Sadece icloud hesabınıza yedekleyip yeni telefona icloud hesabınız ile aktarabilirsiniz.