Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

WhatsApp profil boyutu nedir, Whatsapp Profil foto ayarlama

Çevrimiçi mesajlaşma uygulaması olan

Çevrimiçi mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp profil resmi ayarlama konusunda bazen sıkıntı çıkarabiliyor. Bazı cihazlarda dikdörtgen şeklinde fotoğraflar kare şeklinde olması gerekiyor. Kırpma uygulandığı zaman görselden anlamlı bir şey kalmıyor. Bu yazımızda ise sizlere kırpmayı nasıl uygulayacağınız konusunda yardımcı olacağız. Üçüncü parti uygulamalar fotoğraf küçültme uygulamaları sayesinde fotoğraf boyutunu istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.

WhatsApp profil fotoğrafı ölçüsü için önerilen resim boyutları ekran boyutuna kıyasla 4.5 inç bir ekran kullanıyorsanız eğer 192×192 piksel ancak 4.5 inç ve altı için 140×140 piksel kullanmanız gerekiyor. Bu ölçüler profil fotoğrafınız için uygun değilse indireceğiniz uygulamalar sayesinde ölçüleri ayarlayabilirsiniz.


Bu yazımda sizlere WhatsApp profil fotoğrafını küçültmek için kullandığım uygulamalardan bahsedeceğim. İnstasize uygulamasını indirebilirsiniz. Normalde Instagram fotoğrafları için kullanılan uygulamayı WhatsApp profil fotoğrafınız için de kullanabilirsiniz. Uygulamayı indirip fotoğrafınızı seçip daha sonra kare ya da dikdörtgen şeklinde ayarlayabilirsiniz. Küçülen fotoğraflarınızı daha sonra galerinize kaydedebilirsiniz. Küçülttüğünüz fotoğrafların arka planını istediğiniz renge göre ayarlayabilirsiniz. Bu konu üzerinde merak ettiğiniz soru ve görüşlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.