Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

WhatsApp’ta Veri Kaybı Yaşamadan Nasıl Numara Değiştirilir?

WhatsApp akıllı telefonlarımızda en

WhatsApp akıllı telefonlarımızda en çok zaman geçirdiğimiz uygulamalar arasında başı çekiyor. Fonksiyonel yapısı sayesinde yıllardır vazgeçilmezimiz. Kullanılmaya başlandığı ilk andan itibaren dikkatleri üzerine çekerek rehberimizde kayıtlı olan kişilerle anlık mesajlaşmayı hızlı ve kolay yolla sağlaması adeta çağ açtı diyebiliriz. Bu sayede tüm platformlar anlık mesajlaşmanın ne kadar önemli olduğunun farkına vardı ve gelişmelerini bu yönde düzenlenebilir. Böylece kendi kazandığı ve kullanıcıya sunduğu hizmetten öte geliştiriciler sektöre de fazlasıyla katkıda bulundu.

Sıradan uygulama gibi görmemize rağmen zamanla yaşadığı yazılım ve idari düzeyde olaylar bir anda apayrı yapıya dönüştürdü. Birbirmize mesaj göndermemizi sağlamasının yanına birçok ekstra özellik eklendi. Neticede ürünün tutması devamında diğer yazılım geliştiricileri de devreye sokmuştu. Böylelikle piyasada artık onlarca alternatif mevcuttu. Farklılığı yaratmak ve halihazırda bulunan insanları tutmak yenilerini eklemek adına durmadan geliştirmek lazımdı. Bugün saya saya bitiremeyeceğiniz detayları barındırırken piyasadaki ilgi gören yenilikleri de sunuyor.

WhatsApp Numara Değiştirme

Her ne olursa olsun şu anki durumda bir akıllı telefon satın aldığımızda ilk uygulama olma özelliğini kaybetmedi. Lakin bunlar istemeyen konular olmuyor anlamına da gelmiyor. Spesifik isteklerin asla bitmek tükenmek bilmeyeceğini çoktan öğrenmiş olan yazılımcılar da beklentileri karşılamakla meşguller. Son döenmlerde de kullanıcılar veri kaybı yaşamadan numara değiştirme işlemini soruyordu. Yetkililer uygun emirlerin verilmesi halinde değişikliğe şans tanıyor ancak bunu nasıl yapacağını bilmeyenler için bu yazımızı değerlendirdik.

Çeşitli nedenlerden dolayı yeni bir akıllı telefon veya SIM kartı alıyoruz. Dolayısıyla yeniliklere başlangıç yaparken eski dosyalarımızı bilgilerimizi de kaybetmememiz lazım. Özel dosyaların yanı sıra işlerimizle alakalı önem arz eden verileri kaybettiğimiz taktirde her şey aksayabilir. WhatsApp’taki numara değiştirme de tam da sözünü noktaya yardımcı oluyor. Telefonlarınızın dahili hafızasında bulunan verileri nasıl aktarabileceğinizden pek çok kez bahsederken şimdi de WhatsApp üzerindeki verilerinizi mesajlarınızı dahil olduğunuz grupları kaybetmeden numara değiştirmek için hangi adımları izlemeniz gerekiyor ondan bahsedeceğiz.

İşlem adımlarını Apple’ın imzasını taşıyan iPhone cihazları üzerinden anlatsak da artık Android mobil işletim sistemiyle çalışan ürünlerden de gerçekleştiğini belirtelim. Kısacası aynı yolları izlerseniz her türlü modelde sıkıntısız şekilde numara değiştirebilirsiniz.

Yazılımı çalıştırdıktan sonra ayarlara yani Settings’e ulaşın. iOS için sağ alt bölmede Android’de ise sağ üstte bulunan üç noktaya tıklayın. Buradan Account’a ulşarak Change Number’a tıklayın. Gelecek olan ekranda telefon numarası değiştirme işlemleriyle ilgili çeşitli bilgiler var. Next’le devam edin.

whatsapp-numara-degistirme

Akabindeki işlemlerde de eski numaranızla yeni numaranızı eşleştirmenizin gerektirdiği bir arayüz gelecek. Gereken numaraları girdiyseniz ve onayladıysanız artık bütün hesap ve profil bilgileriniz dahil olmak üzere mesajlarınız gruplarınız yeni numaranızda da geçerlidir.

Mobil cihazların mesajlaşma servisi olarak yoluna başlayan WhatsApp şimdilerde Snapchat benzeri story yani hikaye paylaşımlarından tutun da çağrı gerçekleştirmeye dek geniş skalada hizmet vermekte. Numaranızın değiştirilmesiyle alakalı problemlerden dolayı kullanamıyorsanız yazımızı okuyarak bu sorundan kurtulabilirsiniz.