Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

WhatsApp’tan GIF Nasıl Gönderilir?

Mesajlaşma uygulamaları arasında en

Mesajlaşma uygulamaları arasında en popülerlerin başında WhatsApp geliyor. Çıktığı ilk dönemden itibaren anlık mesajlaşmayı SMS’e göre daha hızlı ve hiç para ödenmeden gerçekleştirmesi ile herkesin tercihi oldu. Yayınlandığında yıllık çok cüzi miktarlarda istenirken Facebook şirketi tarafından satın alınmasıyla beraber hem ücretsiz olurken hem de gelişiminde ivme yakaladı. Kullanıcı sayısını dakikalar içerisinde arttırma özelliğine sahip olan yazılım akıllı telefon sahibi tüm insanların ilk indirdiği uygulamalardan biri oluyor. Bu nedenle de teknoloji pazarında göz ardı edilemeyecek büyük bir potansiyeli var. Yine dünyanın en büyük sosyal ağı da bahsettiğimiz detayı fark ederek kanatları altına aldı. Daha kısa bir süre önce de Snapchat‘teki yönteme benzer hikaye özelliğe kavuştu. Anlık fotoğraflar paylaşarak bunların 24 saat içerisinde silinmesini sağlayabiliyorsunuz. Hedefteki ürünü satın alamayan yöneticilerin misilleme niyetiyle sözü edilen harekatı gerçekleştirdiği iddia edilse de entegrasyon sağlanıp güncelleme otomatik yapıldı bile. Belge aktarımlarını da kolaylıkla sağlayabilen WhatsApp üzerinden GIF formatında dosyalar da gönderilebiliyor. Ancak kullanıcılar arada sırada sorun yaşayarak nasıl gönderilir sorularını sormaktalar.

Halihazırda çektiğiniz videoları veya fotoğrafları karşı tarafa aktarabilmektesiniz. Hatta fiziksel dosya taşıma işlemini yapmak istemiyor veya o an buna imkanınız yoksa sanaldan hızlıca göndermek istediğiniz kişiye dosyalarınızı yollayabiliyorsunuz. Eğer GIF göndermeye niyetiniz varsa geliştiricilerin eklediği fonksiyonlarla sağlama imkanınız artık var. Bunun için sıradan bir fotoğraf göndermekten çok daha farklı işlem yapmanız gerekmiyor.

whatsapp-gif-gonderme

WhatsApp’tan GIF Göndermek

Uygulamanın ana mesajlaşma penceresinin sağ üst tarafında bulunan ataça tıklayarak galeriyi seçiniz. Daha önceden sadece fotoğraflar ve video varken yanında GIF’ler ifadesi de yer alıyor. Tıkladığınızda telefonunuzdaki GIF formatındaki görsellere ulaşabilirsiniz. Seçiminizi yaptıktan sonra da gönder diyerek yollayabilirsiniz.

Kendiniz GIF hazırlayabileceğiniz gibi hazır GIF’ler de bulabilirsiniz. Özellikle GIPHY başta olmak üzere birçok uygulama sayesinde internetteki veya uygulamanın hafızasındaki örneklere ulaşabilirsiniz ve indirip WhatsApp’tan arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz. Bazı klavye uygulamaları da yine kendi özellikleri gereği GIF gönderme imkanına sahiptir. Başta iOS mobil işletim sistemi platformunda olmak üzere Gboard ve benzeri sanal klavyelerde GIF veritabanınıza girerek sevdiğiniz görüntüleri paylaşabilme şansınız var.

Android ve iPhone’da WhatsApp Üzerinden GIF Gönderme

Bahsettiğimiz işlem için işletim sistemleri arasında herhangi bir fark yok. Platformların her versiyonundaki GIF güncellemesi sayesinde tüm telefonlarda gönderilebiliyor. Hatta iPhone telefonlarda ekstradan çektiğiniz videoları GIF’e döndürme şansınız da oluyor. Böylece kendiniz hazırlayıp size özel sayısız döngüler yapabiliyorsunuz. Dikkat etmeniz gereken nokta kısa videoları çevirmek olacaktır ki boyutu fazla olmasın. Aksi taktirde uzun videolar yoğun kapasite isteyecektir ve karşı tarafa yollamak da aynı derecede zor olacaktır. Bu nedenle 5 ya da 10 saniye gibi videoların dönüştürülmesi hesaplı duracaktır.

Mesajlaşmalarınıza yazışmalarınıza en az emojiler kadar renk katacak geçtiğimiz aylardan itibaren kullanılmaya başlanan yeniliği denemeniz için yapmanız gerekenler anlattığımız gibi oldukça basit.