Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Windows 10 Bilgisayar Satın Aldıktan Sonra Yapılacak Dört Şey!

Windows 10 şu anda

Windows 10 şu anda beş yıldan daha eski ve şüphesiz popülerlik açısından PC dünyasına hakim. Bununla birlikte aynı zamanda bir dizi özelleştirme seçeneğiyle giderek daha karmaşıklaşan bir işletim sistemidir. Her şeyi anlamanız için bir Windows 10 bilgisayarı ilk kez açtığınızda yapmanız gereken dört şey burada. Bu aynı zamanda mevcut cihazlarınızı Microsoft’un en son yazılımına yükseltenler için de geçerlidir.

1. Virüs Korumanızı Kontrol Edin
Yeni cihazınızda (veya yeni yükseltilmiş cihazınızda) Ayarlar> Güncelleme ve Güvenlik> Windows Güvenliği’ne gidin. Özet sayfasında “Virüs ve tehdit koruması” altında “Eylem gerekmez” olduğundan emin olun.

2. Mobil Geniş Bant Ayarlarını Kontrol Edin
Windows 10’da otomatik güncellemeleri kapatamazsınız. 4G’yi (ve hatta 5G’yi) destekleyen bilgisayar ve dizüstü bilgisayar cihazlarının sayısı giderek artmaktadır. Tüm aylık ödeneğinizi bir yazılım güncellemesinde kullandığınız talihsiz bir karışımdan kaçınmak için Ayarlar> Ağ ve İnternet> Veri kullanımı bölümüne gidin. Buradan bir veri limiti belirleyebilir ve arka plan veri seçeneklerini engelleyebilirsiniz.

3. Bir Kurtarma Sürücüsü Oluşturun
Yeni cihazınız için büyük olasılıkla Windows 10’un fiziksel bir kopyasını satın almamışsınızdır. Yeni dizüstü bilgisayarların çoğu önceden yüklenmiş olarak gelirken PC yazılımının büyük çoğunluğu dijital olarak yükseltilir.
Bu kolaylık sağlamak için harikadır ancak herhangi bir nedenle cihazınızı sıfırlamanız gerekirse sorun olur. Bu tüm ayarlarınızı kaybedeceğiniz anlamına gelir bu nedenle bir kurtarma oluşturmak iyi bir fikirdir.

4. Sanal Masaüstü Ayarlarını Seçin
Sanal masaüstü Windows 10’da sunulan başka bir yeni özelliktir ve işler dağınık olmadan aynı anda birden çok pencerenin çalışmasına olanak tanır. İsteğinize göre özelleştirdiğinizden emin olun.
Ayarlar> Sistem> Çoklu görev’e gidin. ‘Sanal masaüstleri’ alt başlığı altında iki açılır kutu göreceksiniz. Burada görev çubuğunda hangi açık uygulamaların görüneceğini ve Alt + Tab tuşlarına bastığınızda ne göreceğinizi seçebilirsiniz.