Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Windows 10 Bilgisayarı Kapatma Kısayolu Nasıl Oluşturulur?

Windows 10 işletim sistemine

Windows 10 işletim sistemine sahip bir bilgisayarınız varsa eğer üç tıklama işlemi ile sistemi kapatabilirsiniz. Bunun için ilk olarak başlat menüsüne tıklayın. Ardından açılan başlat menüsü üzerinden güç butonuna basın ve daha sonra bilgisayarı kapat seçeneğine basmalısınız.

Ancak bilgisayarı kapatmak için bir basit yöntem daha bulunuyor. Bu yöntem ise kısayol oluşturarak tek seferde kapatma yöntemi diyebiliriz. Windows 10’da bilgisayarı kapatmak için doğru adrestesiniz. Hadi başlayalım.

Windows 10’da Bilgisayarı Kapatma Kısayolu

Bilgisayarı kapatmak için kısayol oluşturacağız. Bunun için aşağıdaki adımları uygulayalım:

  1. İlk olarak Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarda masaüstüne sağ tıklama yapın.
  2. Bu işlemden sonra bir menü karşınıza çıkacak. Açılan menü penceresi üzerinden “Yeni” seçeneğine ve ardından “Kısayol” seçeneğine basın.
  3. Hemen sonra “Kısayol Oluştur” penceresi açılacaktır. “Kısayol Oluştur” penceresinde yer alan kutucuğa “Shutdown.exe /s /t 00” yazın ve “İleri” butonuna basın.
  4. Ardından kısayol için bir isim yazmanız gerekiyor. Kısayol için bir isim yazdıktan sonra “Son” butonuna basın.
  5. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra masaüstünde bir kısayol simgesi göreceksiniz. Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarınızı kapatmak için oluşturduğunuz simgeye çift tıklamanız halinde sistem kapanacaktır.

Tüm işlem bu kadar. Kolay gelsin.