Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Windows 10 giriş şifresi nasıl kaldırılır?

https://mobil13.com.tr/author/manager
Microsoft kullanıcıların verilerini saklamak

Microsoft kullanıcıların verilerini saklamak adına parola sistemleri geliştirmiş ve hesaplarına giriş yaparken bir şifre istemektedir. Ancak bazı güvenlik açıkları bu parolaları kaldırmamızı veya şifresiz girmemizi de sağlamaktadır. Bugün sizlere ise Windows 10 açılış şifresini nasıl kaldırabileceğinizi anlatacağız.

Windows 10 bilgisayarlarda yerel hesap veya microsoft hesabından birini mutlaka giriyorsunuz. Her ne kadar güvenlik için yapılsa bile ekranda sürekli şifre girmek insanı bunaltabiliyor. Bunun için 4 haneli PIN kodunu yazmak zor geldiğinden kaldırmaya başlayalım.

Klavyeden Win + R tuşuna basarak Çalıştır penceresini açıyoruz ve “control userpasswords2” veya “netplwiz” komutlarından istediğinizi yazın. Ardından Kullanıcı Hesapları ekranı karşımıza çıkıyor.

Kullanıcı Hesapları penceresi üzerinde  “Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir.” uyarısının yanındaki tiki kaldırın ve Tamam’a basın.

Otomatik oturum aç kısmında kullanıcı adımız yazılı olarak göründüğünden şifremizi sadece girip Tamam’a basıyoruz.

Bundan böyle sadece Windows 10 bilgisayarlarda şifre girdiğiniz ekranda artık sizden şifre istemeyecek ve Windows 10 şifresini kaldırmış olacağız.

Sizlerinde bu veya buna benzer konularda sormak istediği bir şeyler varsa. Yorum kısmından bizlere sorabilirsiniz.