Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Windows 10’da Cihazımı Bul Nasıl Kullanılır?

Tıpkı bir telefonda ya

Tıpkı bir telefonda ya da tablette yaptığınız gibi bilgisayarınızda da konumu nasıl takip edeceğinizi bu yazımızda anlattık.
Teknolojik cihazlarımız modern toplumda neredeyse vazgeçilmez hale geldiler ve kendi evinizin rahatlığında alışveriş yapmanıza iletişim kurmanıza ve son aylarda çalışmanıza izin veriyorlar. Ve bu cihazlarınızı kaybettiğiniz vakit ne derece telaş yaptığımızıda çok iyi biliyoruz.

Neyse ki cihazlarınızı takip etmenize yardımcı olacak özellikler son yıllarda Android iOS ve macOS dahil olmak üzere birçok büyük platforma eklendi. Gelin Windows 10’ da cihazımı bul özelliği nasıl yapılır bakalım!

Windows 10’da Cihazımı Bul Nasıl Kurulur?
• Cihazınızın en azından Kasım 2019 güncellemesine (sürüm 1909) güncellendiğinden emin olun. Ayarlar> Sistem’e gidin ve sol bölmedeki ‘Hakkında’yı tıklayın. “Windows özellikleri” yazan yere gidin ve 1909 veya 2004’ü arayın.
• Sıralandıktan sonra Ayarlar> Güncelleme ve Güvenlik’e gidin.
• Buradan sol bölmede “Cihazımı Bul” seçeneğini arayın.
• “Değiştir” düğmesini tıkladığınızda “Cihazımın konumunu periyodik olarak kaydet” adlı bir geçiş istenir.
• Ayarı açmak için tıklayın ve şimdi aşağıdaki gibi “Cihazımı Bul açık” mesajı görmelisiniz.

Her şeyin çalıştığından emin olmak için https://login.live.com/login.srf?wa=wsignin1.0&rpsnv=13&ct=1601388643&rver=7.0.6738.0&wp=SAPI&wreply=https%3A%2F%2Faccount.microsoft.com%2Fauth%2Fcomplete-signin%3Fru%3Dhttps%253A%252F%252Faccount.microsoft.com%252Fdevices%253Frefd%253Dwww.techadvisor.co.uk&lc=1055&id=292666&lw=1&fl=easi2 adresinde Microsoft hesabınızla oturum açın ve bilgisayarınızın adını “Cihazlarınız” altında görmelisiniz. Cihazınızın adını bilmiyorsanız Başlat düğmesine sağ tıklayın ve Sistem’i seçin . Açılan Denetim Masası penceresinde “Bilgisayar adı” altında göreceksiniz. Ancak bu işlemlerin ardından bile sorun yaşayabilirsiniz. Eğer bir sorun yaşarsanız bu işlemleri baştan yapmanızı öneririz.