Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Windows 11’de Çöp Kutusu Nasıl Gizlenir?

Emrah Aladağ
https://mobil13.com.tr/author/admin
Çöp Kutusu Windows’ta uzun

Çöp Kutusu Windows’ta uzun zamandır mevcut olan ve silinen dosyaları güvenli bir şekilde bir yerde tutarak ihtiyaç duyulduğunda bu dosyaların geri yüklenmesine olanak tanıyan çok önemli ve kritik bir araçtır. Ancak masaüstünde Çöp Kutusu simgesini göstermek istemeyenlerdenseniz bu makale tam size göre.

Bugün Windows 11’de Çöp Kutusu simgesini nasıl gizleyebileceğiniz veya kaldırabileceğiniz konusunda size yol göstereceğim. Bu adım adım kılavuz simgeyi masaüstünden birkaç tıklama ile kolayca gizlemenize veya kaldırmanıza olanak tanıyacak.

O halde daha fazla gecikmeden Windows 11’de Çöp Kutusu simgesini nasıl gizleyip kaldıracağınıza dair adımlara göz atalım.

Windows Ayarlarından Çöp Kutusunu Gizleme

Bu Windows 11 işletim sisteminin ayarlar uygulaması kullanılarak simgeyi gizlemenin en kolay yollarından biridir. Masaüstünüzden Çöp Kutusu simgesini kolayca gizlemek için adımları takip edin.

  1. İlk olarak Windows 11 Başlat düğmesine tıklayın ve Ayarlar uygulamasını seçin.
  2. Daha sonra Kişiselleştirme’ye geçin ve sağ tarafta Temalar seçeneğini seçin.
  3. Ardından Masaüstü Simge Ayarları’nı seçin ve Çöp Kutusu’nu işaretini kaldırın. Sonra Uygula ve Tamam düğmesine tıklayın.

İşte bu kadar! Bu Çöp Kutusu simgesini masaüstünüzden hemen gizleyecektir. Bu adımı biliyorsanız Windows 11 bilgisayarınızdan simgeyi gizlemenin başka bir yolunu kontrol edebilirsiniz.

Windows 11 Çöp Kutusu

Çalıştır Kullanarak Çöp Kutusunu Gizleme

Klavyenizde Windows Tuşu + R düğmesine basın bu RUN iletişim kutusunu açacak ve desk.cpl 5 komutunu yazın ardından klavyenizde enter tuşuna basın. Bu Masaüstü Simge Ayarları’nı açacak burada Çöp Kutusu onay kutusunun işaretini kaldırmanız ve Uygula’yı sonra Tamam’ı tıklamanız gerekecek.

Windows 11 Başlat Menüsü

Bu makaleyi faydalı bulduysanız dostlarınız ve ailenizle paylaşmayı unutmayın çünkü paylaşmak önemsemektir.

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?