Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Windows nasıl temizlenir?

Günlük yaşantımızda hem iş

Günlük yaşantımızda hem iş hemde diğer meraklı araştırmalardan dolayı windows bilgisayarlarımız aşırı derece yavaşlıyor. Peki windows nasıl temizlenir?

Windows platform cihazları temizlemek için bazı sistemler ve sizlerin yapabileceği özellikler yer alıyor. Bunların başında sabit disk temizliği ve disk birleştirme gibi başlangıç uygulamalarını devre dışı bırakma oluyor. Lafı fazla uzatmadan devam edelim.

Sabit diskinizi temizleme

Tüm bilgisayarlar zaman geçtikçe sabit sürücüyü dolduracaktır. Böylelikle istediğniz dosyaları ve programları bulmak için daha fazla bir çalışma gerekiyor. SSD ler ise biraz daha farklıdır. Her zaman Windows’un doğru çalışması için 20GB lık bir boş alan bırakmanızı öneriyoruz. Çöplerinizi daima temizleyin.

Kullanmadığınız veya ihtiyacınız olmayan programları silin

Daha sonra ise kullanılmayan programları kaldırın. Windows Program Ekle veya Kaldır üzerinden kullanmadığınız uygulamaları kaldırmanız gerekiyor. Daha önceden yüklemiş olabilirsiniz ama şuan için kullanmıyorsanız kaldırmayı düşünün.

Sabit sürücünüzü birleştirin

PC’nizde gereksiz dosyaları kaldırsanız bile veriler sıkışıyor. Bu bakımdan sürücü birleştirme özelliğini kullanmanız gerekiyor. Bu işlemden sonra Windows gerçekten hızlanacaktır.

Bilgisayarınızda başlat disk birleştirme diyerek uygulamayı açabilir ve C sürücüsünü birleştirebilirsiniz.

Programların otomatik olarak başlatılmasını durdurma

Son olarak bazen tüm kurulan uygulamalar bilgisayar açıldığı an otomatik açılmaktadır. Bizler ise gereksiz ve her zaman kullanmadığımız programların otomatik açılmasını engelleyeceğiz.

Bunun için Görev yöneticisini açın. ( CTLR + ALT+ Delete) görev yöneticisini açtıktan sonra Başlangıç sekmesinde size her zaman lazım olmayan uygulamaları devre dışı bırakın. Sistem açılış hızlanması da artacaktır.