Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Windows’da Android uygulamaları nasıl çalıştırılır

https://mobil13.com.tr/author/hafize
Windows PC veya tabletinizden

Windows PC veya tabletinizden Android uygulamalarını nasıl çalıştıracağınızı gösteriyoruz.

Android Google’ın yazılımının bir sürümünü çalıştıran 25 milyardan fazla aktif cihazla gezegendeki en popüler mobil işletim sistemidir.

Çok parlak uygulamalara sahip olsa da ne yazık ki Android’i çalıştıran çok sınırlı sayıda masaüstü var ve o zaman bile masaüstü kullanımı için nadiren optimize edildi. Bu nedenle muhtemelen bir Windows PC kullanacaksınız.

Bulut depolama hizmetleri web tabanlı dosya aktarımı veya doğrudan USB bağlantısı aracılığıyla bu iki platform arasında veri paylaşmanız kaçınılmazdır . Peki ya yazılım paylaşmaya ne dersiniz?

Telefonunuzda sevdiğiniz bir uygulama varsa web tabanlı sürümün oldukça iyi olması muhtemel değildir. Uygulamayı neden PC’nizde çalıştırmak istemesiniz? Android cihazınızda Windows yazılımını çalıştırarak başka bir şekilde yapmak isterseniz ne olur? İyi haber şu ki her ikisi de yapılabilir.

Android uygulamalarını ve oyunlarını Windows’ta çalıştırma

Android uygulamalarını bir Android emülatör uygulamasını kullanarak Windows PC veya dizüstü bilgisayarda çalıştırabilirsiniz. BlueStacks bir çözümdür ancak denemek için en iyi Android emülatörlerinin bir listesini bulabilirsiniz .

BlueStacks App Player kullanmak serbesttir. Program Windows makinenizde Android uygulamaları çalıştırmanıza izin verecektir ancak tam bir Android emülatörü olmadığı için tam Android deneyimini elde edemezsiniz.

BlueStacks’ı kullanmak için herhangi bir Android cihazında ilk kez Google Play Store’a giriş yaparken yaptığınız gibi bir Google hesabıyla oturum açmanız gerekir. Henüz bir hesabınız yoksa bir Google hesabına kaydolmak hızlı ve kolaydır .

Play Store ile entegrasyon BlueStacks ile ilgili en iyi şeylerden biridir çünkü uygulamaları gerçek bir Android telefon veya tablette olduğu gibi arayabilir ve yükleyebilirsiniz.

Yine de birkaç sorun yaşadık örneğin Wind-Up Knight’ı çalıştırdığımızda doku problemleri vardı yani oyunumuzu düzgün bir şekilde göremedik. Uygulamalar pikselli görünebilir ancak yüksek özellikli bir makinede çalışırken bile alıştığınızdan biraz daha fazla gecikme olacaktır.

Dokunmatik olmayan bir bilgisayarda sıkıştırma ve ters sıkıştırma hareketleri bekleyen uygulamalarla yakınlaştırma da sorunlu olabilir. BlueStacks’ın destek sayfaları Crtl + ve Ctrl’nin çalışması gerektiğini ancak bunun böyle olduğunu bulamadık ve muhtemelen uygulamaya bağlı olduğu anlaşılıyor.

her şeyden önce mobil oyunculara yönelik bir emülatördür ancak Play Store’dan herhangi bir Android uygulamasını yine de indirebilirsiniz. Popüler sosyal medya ve anlık mesajlaşma uygulamaları AndY’de özellikle iyi çalışır. Oyun odağı göz önüne alındığında PS4 ve Xbox denetleyicilerini destekler veya Android telefonunuzu denetleyici olarak kullanabilirsiniz.

Ayrıca Facebook grubu aracılığıyla iyi bir destek seviyesi var ve geliştirici desteği istemediğiniz sürece tamamen ücretsiz.

Android oyunlarını çalıştırmak için özel olarak tasarlanmış başka Android emülatörleri de var. Ancak KoPlayer’ın beğenilmesi için OpenGL 2.0’ı destekleyen bir grafik kartı gerekir.

Android’de Windows programlarını kullanma

Windows’u bir Android telefonda veya tablette çalıştırmak için bazı sanallaştırma yazılımlarına ve güçlü bir internet bağlantısına ihtiyacınız olacak ve PC’nizin evde çalışmasını sağlayacaksınız. Microsoft’un Uzak Masaüstü uygulaması işi Windows’un belirli sürümleriyle yapıyor ve yakında x86 işlemci çalıştıran Android cihazlarla CrossOver’ı da kullanabileceğiz.

Android uygulamalarında Windows uygulamalarını kullanma çözümleri yazılımı doğrudan akıllı telefonunuzda veya tabletinizde çalıştırmak yerine bir Windows PC’ye veya sanal PC’ye bulut üzerinden erişmeyi içerir. Bu şüphesiz çoğu Android cihazda bulunan daha sınırlı kaynakların bir yansıması olsa da mükemmel bir şekilde çalışabilir bir çözümdür.

İlk yöntem Android cihazınızdaki Microsoft Uzak Masaüstü uygulamasını kullanarak ev bilgisayarınıza bağlanmaktır . Bunu burada belirtiyoruz çünkü bazı kullanıcılara hitap edecek ve PC’nizde kullandığınız tüm yazılıma erişmenizi sağlama avantajına sahip ancak kullanışlılığını sınırlayan bazı ciddi dezavantajlar var.

( Windows’u bir Android tablet veya telefondan kontrol etmek için Chrome Uzaktan Masaüstü’nü de kullanabileceğinizi unutmayın ).

Başlangıç ​​olarak PC’nize herhangi bir yazılım yüklemeniz gerekmese de yalnızca bu bilgisayarın belirli Windows sürümlerini çalıştırması durumunda çalışır . Bu seçenek Android’de Uzak Masaüstü İstemcisi’ni çalıştırmanın desteklenmediği Windows 10’da yerel olarak desteklenmez .

İkincisi bunun çalışması için evden uzakta olduğunuzda PC’nizin açılması gerekir. Söylemeye gerek yok bu elektrik faturanızı artıracak ve çevre için fazla bir şey yapmaz.

Son olarak Uzak Masaüstü uygulamasını herhangi bir Android cihazda çalıştırabilirsiniz ancak büyük ölçüde kullanacaksanız bir tablet bir akıllı telefondan çok daha mantıklı olacaktır. Sonuçta küçük bir akıllı telefon ekranında bir Windows masaüstünde gezinmeye çalışmak çok fazla yakınlaştırma ve kaydırma gerektirecektir.

Çift önyükleme Android ve Windows

Hem Windows hem de Android’i çalıştırmak için az sayıda ama artan sayıda platform tasarlanmıştır. Endüstri uzmanları bu hepsi bir arada makinelerin gerçekten işe yarayıp yaramayacağına ayrılıyor ancak Windows-Android ikilemi için potansiyel olarak ilginç bir çözüm.