Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Xiaomi Mi A3 ve Mi A2 özelliklerinin karşılaştırılması

Çinli Xiaomi şirketi 17

Çinli Xiaomi şirketi 17 Temmuz’da bütçe ortası Mi A’nın güncellemesini duyurdu . Mi A3 adlı yeni akıllı telefon öncekilerden daha verimli donanım ve kameralarda farklılık gösteriyor.

Geçen yıl marka Android One programına katılan dünyanın en çok satan cihazları olan Mi A2 ve Mi A2 Lite’ı tanıttı. Bu süre zarfında serinin ne kadar değiştiğini görüyoruz.

Mi A3’teki en önemli değişiklik kameraların varlığıdır. Mi A2 ve Mi A2 Lite sadece iki ana kamera aldıysa yeni cihaz üç cihazla donatılmıştır: 48 megapiksel ve diyafram açıklık ana sensörü f / 1.79 8 megapiksel geniş açı lens ve 2 megapikselli derinlik sensörü. Üretici aynı zamanda kamera algoritmalarını da güncelledi: Xiaomi Mi A3′te kendi kendini yarattı – akıllı telefonlar arasında en iyisi.

Cihaz 4 GB RAM ile gelen Snapdragon 665’i kullanarak yeni bir işlemci aldı. Öte yandan Mi A2 4 GB veya 6 GB RAM ile birlikte 8 çekirdekli Snapdragon 660 yonga setine sahip. Söylentilere göre Mi A3 6 GB RAM ile diğer Avrupa ülkelerinde görünebilir ancak şu anda bu doğrulanmadı.

Batarya kapasitesi arttı: Mi A3’te 4030 mAh batarya bekleme modunda 20 güne kadar ve konuşma modunda 30 saate kadar sürebilir. Mi A3 ve Mi A2 hızlı şarjı destekler Hızlı Şarj 3.0 Bluetooth 5.0 ve iki SIM kart için bir hibrit yuvaya sahiptir.

Önceki modellerden farklı olarak Mi A3 optik parmak izi tarayıcı ekranın altında bulunur. Bu Mi A2’deki alüminyum kasanın gradyan dolgulu bir cam ile değiştirilmesini mümkün kılmıştır. Mi A2 Lite’da olduğu gibi Mi A3 selfie kamera boyun çizgisine gizlenmiş ancak gözyaşı damlası şeklinde.

İşlemcideki bataryadaki ve kameradaki yeni akıllı telefonun “yükseltilmesine” rağmen üç cihazın da Mi A3’ü en düşük ekran kalitesine sahip – Mi A2’de 2160 × 1080 piksel ile 1560 × 720 piksel. Ayrıca Xiaomi’nin IPS LCD yerine AMOLED teknolojisini kullandığı da belirtilmelidir.

Xiaomi Mi A3 ne zaman Türkiey’de şirketin resmi çevrimiçi mağazasında satılacak bilinmiyor. Bugün Mi A2 perakendecilerden ortalama 1.25377 Türk Lirası Mi A2 Lite ise 89555 Türk Lirası satın alınabilir .

Fiyatlar bu yazının yazıldığı tarihte geçerli olan avro cinsinden çevrilmiştir ve Türkiye’deki resmi fiyatlardan farklı olabilir.