Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yarasa gibi ses dalgalarıyla yön bulan Drone geliştirildi!

Araştırmacıların geliştirmiş olduğu son

Araştırmacıların geliştirmiş olduğu son teknoloji yarasa gibi ses dalgaları yayarak bunları işliyor ve çevredeki tüm engelleri algılıyor. Bunu ise 4 mikrofon ve 1 hoparlör ile gerçekleştiriyor. İşte detaylar…

Hayatın tüm alanlarında önemli görevler almaya başlayan Dronelar artık yeni alanlar için geliştirmelere devam ediyor. Kamera ile yolunu bulmaya çalışan Drone modelleri için yeni geliştirmeler yapılıyor. Kamera ile yolunu bulacak olan Drone modellerinden sonra artık yarasa gibi ses dalgalarını kullanarak yön tespiti yapan Drone modelleri karşımıza çıkıyor.

Yarasa gibi işliyor!

Purdue Üniversitesi araştırmalarını kamera yada GPS gibi teknolojiler olmadan ses dalgaları ile yönünü bulabilen bir drone geliştirdi. Bu yeni teknoloji aslında 4 mikrofon ve 1 hoparlör ile dalga yayarak yönünü buluyor.

Henüz geliştirme aşamasında olan teknoloji bu seferde yönünü bulmak için durmak zorunda kalıyor. Gelişmiş algoritmalarla donatılan Drone çevreyi analiz edip hareket ediyor. Ekip ilerleyen zamanlarda hareket halinde Drone’un yönünü tespit edeceğini dile getirdi.

Ses dalgaları ile yön bulan Drone teknolojisi özellikle ışığın risk oluşturduğu veya gece kullanıldığı sıralarda çok işe yarayacağını söylüyor. Ek olarak sürücüsüz araçlarda da bu tür teknoloji olacağı tahmin ediliyor.