Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni Lazer Teknolojisi: Lazer Teknolojisi İle Dünya Ve Uzay Arasındaki İletişim Bin Kat Hızlanıyor!

Yeni Lazer Teknolojisi ile iletişim hızlanıyor. Ayrıntılar haberde…

Yeni Lazer Teknolojisi ile

Yeni lazer teknolojisi Dünya ile uzay arasındaki iletişimi hızlandırıyor! Yeni bir iletişim çağı başlatan bu uygulama ilgi uyandırdı!

Avustralya’nın batı eyaletinde yeni bir lazer destekli proje başlatıldı! Bu proje ile küresel iletişim tamamen değişiyor. Proje uzaydan dünyaya yapılmakta olan veri aktarımını bin kat arttırmayı hedefliyor!

Gelecekteki Uzay İletişimi İçin Umut Verici Bir Adım Atıldı!

Batı Avustralya Üniversitesi’nde Antropotamik bilimci Sascha Schediwy liderliğinde TeraNet projesi yürütülüyor. Bu proje Avustralya Uzay Ajansı tarafından fonlanıyor.

TeraNet Projesi’nin amacı Avustralya’nın bir sonraki nesli için uzay kaşiflerinde yeni bir iletişim altyapısına katkıda bulunmak.

Lazer Teknolojisi Veri Aktarımı İçin Çözüm mü?

1957 yılında Sputnik 1’in fırlatılmasından bu yana uydular sadece radyo dalgaları aracılığı ile iletişim kuruyor. Ancak radyo dalgalarında bulunan düşük frekanslar veri aktarımı kapasitesini sınırlıyor. Son yıllarda bu durumun talepleri karşılamada yetersiz kaldığı görülüyor.

Yeni lazer teknolojisinin bu soruna çözüm olacağı düşünülüyor. Kızılötesi lazer ışınları kullanılarak sağlanan iletişim, mevcut radyo dalgalarına göre daha fazla bant genişliği sunuyor.

Bu teknoloji uzaydan dünyaya daha hızlı bir şekilde veri aktarımını mümkün kılıyor. 1.000 daha fazla bant genişliği sunan teknoloji; aydan inişlerde 4K video çekimi gibi yüksek kaliteli görüntülerin alınmasına olanak tanıyacak!

Batı Avustralya’da Çeşitli Yerlerde İstasyonlar Kuruluyor!

Radyo dalgalarına göre daha fazla odaklanmış sinyaller sunan lazer iletişimi, çeşitli sorunları ortadan kaldırıyor! Ancak bu iletişimin bir dezavantajı bulunuyor. Lazer, bulutlar tarafından kolayca engelleniyor.

Avustralya uzay Ajansı tarafından hava koşullarının etkilerini minimize etmek için Batı Avustralya’da çeşitli yerlerde farklı istasyonlar kuruluyor!

Mingenew ve Perth gibi farklı noktalarda bulunan istasyonlar; bulutlanma durumunda diğerinin devreye girmesine yardımcı oluyor.

Aynı zamanda bu iki istasyonun etkisiz olması durumunda projeye mobil bir yer istasyonu eklendi. Mobil yer istasyonu gerektiği durumda en uygun sinyal almak için farklı koordinatlara taşınıyor.

Proje Sadece Batı Avustralya’da Sınırlı Kalmayacak!

Yeni lazer destekli iletişim ağı sadece Batı Avustralya ile sınırlanmayacak. Ekip geniş bir optik yer istasyonu kurmayı hedefliyor!

Bu geniş yer istasyonu projesinde Avustralya’nın doğu kıyıları ve Yeni Zelanda gibi noktalar yer alıyor. Ekip yeni istasyonlar için yeni Zelanda ve Avustralya’nın doğu kıyıları ile işbirliği yapıyor.

Kaynak : Haber Merkezi