Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YouTube’da ebeveyn denetimleri nasıl ayarlanır?

https://mobil13.com.tr/author/hafize
YouTube’un harika bir içerik

YouTube’un harika bir içerik yelpazesi var ancak çocuklarınızın bazı videolarını izlemesini istemezsiniz. Ebeveyn kontrollerini kullanarak bunu nasıl önleyebileceğinizi gösteriyoruz.

Çevrimiçi video içeriği için ana portal olan YouTube en yeni trendlere müziklere veloglara ayak uydurmak isteyen gençler için düzenli bir musallattır. Ancak izledikleri içeriğin yaşlarına uygun olmasını nasıl sağlayabilirsiniz? Yerleşik ebeveyn kontrollerini nasıl ayarlayacağınızı gösteriyoruz.

Çevrimiçi olarak gördükleri genel içerikten endişe ediyorsanız Qustodio gibi özel ebeveyn kontrol yazılımlarını göz önünde bulundurun . Bu yaşa uygun filtreler ayarlayabilirsiniz belirli uygulamaları veya siteleri engellemek ve hatta onlar yatağa telefonlarını gizlice olamaz sağlamak ve izlemek için çocukların sokağa çıkma yasağı ile kendi cihazlarında ne kadar zaman geçirdiğini için bir program oluşturmak için izin verir Netflix bütün gece.

Bir göz atın En ebeveyn kontrol yazılımı Qustodio hakkında daha fazla ayrıntı ve birkaç diğer mükemmel hizmetler için.

YouTube Çocuklarını denediniz mi?

Çocuğunuzun yaşına bağlı olarak iOS ve Android için YouTube Kids uygulamasının içerik yalnızca okul öncesi eğitim grubundaki gençler için tasarlandığından tamamen gelişmiş siteden daha iyi bir seçenek olduğunu görebilirsiniz.

Çoğunlukla iyi bir hizmettir ancak yıllar içinde garip videoların ortaya çıkmasıyla ilgili garip ve bazen rahatsız edici görüntüler içeren en meşhur bir Peppa Pig’in dişçiye oldukça kötü bir yolculuk yaptığı en meşhur olanı olan problemler olmuştur.

Google bu videoları bulma ve kaldırma konusunda gayretli davrandı ancak yalnızca derinden rahatsız insanlar olarak tanımlanabileceklere karşı sürekli bir mücadele veriyor.

Söylediğimiz gibi içeriğin büyük çoğunluğu için hepsi mutlu şarkılar ve renkli karakterlerdir ancak istenmeyen sürprizlerle başa çıkabilmeniz için çocuklarınızın görüşlerini denetlemelisiniz.

Bizim Oku Is YouTube Çocuklar için güvenli? daha fazla ayrıntı için makale.

YouTube ebeveyn denetimleri nasıl kullanılır?

YouTube’da sunulan videoları filtrelemenin ana yolu Kısıtlı Mod adlı bir özelliktir . Google ayarın nasıl çalıştığını açıklar;

‘Bu potansiyel olarak olgun videoları gizlemeye yardımcı olur. Hiçbir filtre% 100 doğru değildir. Bu ayar yalnızca bu tarayıcı için geçerlidir. ‘

Sınırlı Modu etkinleştirmek için bir web tarayıcısı açmanız ve YouTube sitesine gitmeniz gerekir. Hesabınızla giriş yapın ve ardından pencerenin sağ üst köşesindeki hesap simgesine tıklayın.

Görünen açılır menüden listenin altında Sınırlı Mod: Kapalı’yı göreceksiniz . Buna tıkla.

Bir sonraki pencerede modun yapısını ve onu açma seçeneğini açıklayan bir mesaj yer alacaktır. Bunu Kısıtlı Modu Etkinleştir etiketli anahtara tıklayarak gerçekleştirin .

Mesaj ayrıca modun yalnızca bu belirli tarayıcıda etkin olduğunu bildirir. Bu nedenle çocuğunuzun cihazının güvende olmasını istiyorsanız bu adımları kullandıkları tüm tarayıcılarda tekrarlamanız gerekir.

Mobil cihazlarda Kısıtlı modu etkinleştirme

Çocuğunuz YouTube’u tabletinde veya akıllı telefonunda izliyorsa YouTube uygulaması ayarlarında birkaç benzer ayar yapmanız gerekir.

YouTube’u açın ve sağ üst köşedeki hesap simgesine dokunun. Beliren kutudan Ayarlar’ı seçin . Ardından bir seçenekler sayfası sunulur. Dokunun Genel bulana kadar bir sonraki listenin en altına gidin Kısıtlı Modu ve açmak için anahtarı dokunun.

Süper güvende olmak için cihazdaki tüm tarayıcılara gidin ve YouTube web sitesi için yukarıda listelenen adımları tekrarlayın.

Bu kadar. Umarım şimdi küçükleriniz YouTube’un sunduğu daha aşırı içeriklerden bazılarına karşı güvende olacaktır. Tabii ki hiçbir garanti yoktur bu yüzden içeriği izlemek için harcadıkları zamanı sınırladığınızdan ve muhtemelen bunları yaparken aynı odada bulundurduklarından emin olun. Bu şekilde filtrelerin kaçırabileceği istenmeyen programları giderebilirsiniz.

Çocuğunuzu cihazlarında eğlendirmenin başka yollarını istiyorsanız o zamanki mahsulü seçmek için En İyi Çocuk Uygulamaları grafiğimize bakın. Orada da İyi Çocuk telefonları ve İyi Çocuk tabletleri size özel bir cihaza yükseltmek arıyorsanız.