Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Youtube’da Hırsızlık İddiası Bomba Gibi Düştü! Hediye Kodlarını Çaldıkları Tespit Edildi!

Youtube videoları henüz izlenmeye açılmadan önce bazı kişiler tarafından erişilebilir olması hediyelerin çalınmasına neden oldu.

Youtube videoları henüz izlenmeye

Sosyal medya uygulaması olan Youtube, kullanıcıların tamamına videoları açmadan önce sisteminde bekletebiliyor. Yükleyici kişi tarafından taslak halinde tutulan videolar Google çalışanları tarafından izlenebiliyor.

Google çalışanları önceden izleyebildiği bu videoların detaylarına hakim olabildiği kadar varsa verilen hediyelere, kodlara da erişim sahibi oluyor.

Kötü niyetli Google kullanıcılarının olduğu da tam bu aşamada tespit edildi. Bazı Google çalışanları Youtube videosu yayına girmeden videodaki hediye kodlarını alıp kullanıyordu!

Son Etkinlikte Durum Ortaya Çıktı!

PlayStation State of Play etkinliği geçtiğimiz haftalarda gerçekleşti. Bu etkinlik sayesinde Google kullanıcılarının hediye kodlarını dağıttığı resmen ortaya çıktı.

Etkinliğe dair görüntü ve hediye kodları Youtube videosunda duyurulacaktı. Ancak video henüz yayına girmemesine rağmen hediye kodlarına çoktan erişilmişti. Bunun üzerine 404 Media tarafından bir rapor sunuldu.

Youtube Hediye Kodu Hırsızlığı

Skandallar Bununla da Kalmıyor!

KSI, 2022 yılında tek bir videoda 10 bin dolara ulaşan bir hediye kodu dağıtmayı planlıyordu. Amazon hediye kartıyla vereceği bu kodları henüz yayınlamadan kullanıldığını fark etti.

Bunun dışında yine geçtiğimiz aylarda GTA VI fragmanının Youtube’da herkese yayınlanmadan önce sosyal medyaya düşmesi ve planlanandan erken yayına girmesi de dikkat çeken durumlar arasında.

Tabi GTA videosunun tam olarak Google çalışanlarından mı kaynaklı olup olmadığı netleşmiş bir durum değil.

Youtube Hediye Kodu Hırsızlığı

404 Media Raporuna Göre Bazı Google Çalışanları Kötü Niyetli!

Her ne kadar GTA VI fragmanı için doğrudan bağlantı kurulmasa da 2017 yılında Nintendo sızıntısı tamamen Google çalışanları tarafından gerçekleştirilmiş durumda.

404 Media tarafından kanıtlanan bu durumda Reddit üzerinde bir görüntü paylaşımı gerçekleşmişti. Görüntünün paylaşım kaynağında ‘admin.youtube.com’ yer alıyordu. Yani sadece Google çalışanlarının erişebildiği bir adres.

Her ne kadar sonradan ‘kasıtlı’ bir durum olmadığı açıklansa da sonuç olarak öncesinde bilgi sızdırıldığı gözler önüne serildi. Google’ın bu konuda nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu!

Kaynak: Haber Merkezi