Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3 Kişilik Satranç Nasıl Oynanır?

Bu yazımızda sizlere 3

Bu yazımızda sizlere 3 kişilik satrancın nasıl oynanacağı konusunda yardımcı olacağız. Hindistan’da çıkan 3 kişilik satranç oyunu günümüze kadar gelmiştir ve bu oyunu çözebilen fazla kişi bulunmamaktadır.  Eğer siz de satranç oynamayı seviyorsanız ve 3 kişilik satranç oyununun nasıl oynanacağını merak ediyorsanız bu konumuzda sizlere yardımcı olacağız. Satranç oynamayı tutku haline getiren kişiler için her an satranç oynama zevkini yaşayabilecekleri uygulama da yer almamaktadır.

Uygulamalar zorluk seviyelerine göre her seviyede olan satranç oyuncusuna hitap ediyor. Satranç ustaları ise kendi sınırlarını zorlamaktan zevk aldıkları için her zaman en zor satranç uygulamaları ile rekabet etmek istiyorlar. 3 kişilik satranç oyunu da tam olarak bu seviyelerden biri. 2 kişilik satranç oyununda olduğu gibi 3 kişilik satranç oyununda da düzen aynı şekildedir.

Aralarında olan tek fark ise 3 kişinin aynı anda satranç oynamasına olanak sağlayacak şekilde altıgen bir satranç tahtasının kullanılmasıdır. Bu durum sayesinde 96 kareli bir satranç tahtası oluşturulmuş oluyor. Tahta üzerinden hamle yapmak isteyen oyuncular da satranç oyununa göre daha da kavisli bir hamle mantığını kurması gerekir. Eğer oyunu oynamak istiyorsanız 3 kişinin oyunda yer alması gerekiyor.

Oyun oynarken dikkat edilmesi gereken ilk nokta ise kendinize rakip belirlemek olacaktır. Çünkü 3 kişilik satranç oyununun en önemli isimlerinden biri olan Ilshat Tagiev tarafından ilerletilen tarafsızlık kuralı gereği kişiler kendisine rakip olarak belirlediği kişiye saldırıyor. Daha sonra iki kişinin kapışmasını da sağlıyor. Eğer oyunda kim daha önce mat olursa o kaybeder. Mat eden kişi kazanır ve diğer oyuncular da ikinci olmuş olurlar. Bu yazımızda sizlere üç kişilik satranç oyununun nasıl oynanacağına dair bilgi verdik. Bu konu üzerinden merak ettiğiniz soru ve görüşlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.