Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

4K çözünürlük nedir ve neden tercih edilmelidir?

Son dönemlerde TV konusunda

Son dönemlerde TV konusunda çok sık duyduğumuz 4K çözünürlük nedir ve ne anlama geliyor. Bunlara göz attıktan hemen sonra 4K TV neden tercih ediliyor? Bunu açıklayacağız. İşte detaylar…

4K Çözünürlük Nedir?

Son zamanlarda Full HD çok sık ve kullanılan bir terim haline geldi. Kısacası o zamanın en iyi görüntüsü anlamına geliyordu. Full HD aslında HD’den dört kat daha fazla piksel içermektedir. Ancak 4K çözünürlük çıktıktan sonra çok daha güzel ayrıntı ve netlik karşımıza çıkıyor.

Sizlerde bir TV almak istiyor ve merak ediyorsanız doğru adrestesiniz.

Basitçe anlatmak gerekirse eğer 4K daha net bir görüntü anlamı içeriyor. Bunun için ekranda aynı anda çok fazla sayıda piksel kullanılır ve 2160p olarak karşımıza çıkar. Buda aslında Full HD teriminden dört kat daha fazla piksel içeriyor anlamına geliyor.

4K TV Tercih Etmek için Bazı Nedenler?

1- İleriye Yönelik

Şuanda 4K içerik zor bulunuyor. Ancak ilerleyen dönemlerde ve gelişen teknoloji ile beraber ileriki zamanda 4K içerikler çok sık kullanılacak. Yeniden masrafa girmemek ve keşke dememek için şimdiden 4K almak mantıklı bir adım olacaktır.

2- Tek Çözünürlük Değil

Ultra HD ekranlar sadece dört kat daha yüksek çözünürlükle sınırlı kalmayıp daha yüksek kare hızı ve çok iyi kontrast dinamik ile genişletilmiş renk sunuyor.

3- 4K Oyunlar Yaklaşıyor

Yeni konsollar ve güçlenen bilgisayar bileşenleri ile beraber çok fazla 4K destekli oyun karşımıza çıkacak. Bu bakımdan şimdiden 4K TV almak sizi ilerleyen zamanda mutlu edecektir.