Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

5G ile 4.5G Arasındaki Fark Nedir?

Teknoloji ilerledikçe akıllı telefonlara

Teknoloji ilerledikçe akıllı telefonlara ihtiyaç duyuyoruz ve akıllı telefonların olmazsa olmazı internete de bir o kadar ihtiyaç duyuyoruz. İnternet hızının kalitesini arttırmak için uzmanlar tarafından çaba gösteriliyor.

Bilindiği üzere 2016 yılında 4.5G teknolojisine geçildi. Hatta o dönemlerde Cumhurbaşkanı tarafından çıkan 4G yerine 5G teknolojisine geçelim sözleri ardından neden 4.5G’de karar alındı. 4G ile 4.5G arasında bir fark yok 4.5G’nin sadece bir isim olduğunu belirtelim.

Son zamanlarda akıllı telefonlarda 5G teknolojisinin de geleceğini duyuyoruz. Şimdi ise 2020 yılında 5G teknolojisinin hayatımıza girmesi planlanılıyor. 5. Nesil mobil internet teknolojisi önceki nesilden farkının ne olacağına bakacağız.

5G GELİŞİMİ DEVAM EDİYOR!

4.5G teknolojisinde altyapı gereği kabloya ihtiyaç vardı 5G teknolojisi hayatımıza girerse kabloya gerek kalmayacaktır. Modemler tıpkı cep telefonları gibi havada olan sinyallerden hızını alacak ve bunu cihazlara dağıtacak.

Birçok telefon şu an için 5G teknolojisini destekliyor. Samsung Nokia gibi markaların cihazları 5G gelişimini destekliyor ancak 5G altyapısı henüz olmadığı için kullanımı yoktur.

ABD’de Verizon belli bölgelerde 5G testleri gerçekleştiriyor ve tahmin edilene göre Dünyanın önemli bir kısmı 2020 yılına kadar bu teknolojiye geçecek.

1982 yılında ilk kez G teknolojisi çıktı. 1992 yılında 2G ve 2001 yılında 3G teknolojisi çıktı. Şimdi ise 4.5G teknolojisini kullanıyoruz. 5G teknolojisine de adım atıyoruz. 5G teknolojisi ile 4.5G teknolojisi arasında olan farkı ilerleyen zamanlarda göreceğiz.