Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akıllı Telefonlara Uygulanacak Olan Çentik Tasarım Nedir ?

https://mobil13.com.tr/author/manager
Mobil dünyasına yeni giriş

Mobil dünyasına yeni giriş yapan çentik tasarımın amacı telefon ekranından daha üstün bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Telefon prodüktörlerin ortaya sunduğu iPhone prodüktörlerin popülerliğini artırdığı ‘çentik tasarımın ‘ en iyi sebebi bir cihazda olması istenen ekstra özelliklerin gün geçtikçe artmasıdır. Telefonda ön kamera kızılötesi gibi uygulamalar telefonun ön kısmında belli bir alanda bulunuyor. Bunun dışında telefonun sağı ve solu boşta kaldığından çerçeve haline getirilmek zorunda kalınıyor. ”Çentik” adı verilen yeni tasarım bizlere her bir milimetrenin ne kadar önemli olduğunu sunuyor.

Bu yeni tasarım sayesinde artık telefon ekranları fiziksel anlamda olabileceğinin en üst seviyesinde bizlere kullanabilirlik sunuyor. Ayrıca eğer ki bu yeni tasarımla kullanmak istemiyorsanız ufak bir ayar oynaması yaparak standart çerçeveli telefon gibi kullanma şansınız var. Daha çok yeni bir uygulama olduğu için pek çok uygulama ve mobil siteler tarafından tam desteklenmiyor.

Bazen ekran uyuşmazlıkları mobil site uyumsuzlukları gibi sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Bu yeni tasarım ile  pil çubuğunun rahat görünemediği modelleri de var. Ama şöyle bir düşündüğümüz zaman ‘Çentik’ gerçekten kaliteli bir tasarım yalnız günümüz de standart telefonların dizaynına pek uygun değil. Bu durumda doğal olarak yazılımsal problemler çıkartabiliyor.

Sizler bu yenilik hakkında ne düşünüyorsunuz bilmiyorum. Ama sormak istediğiniz sorularınız ya da bildirmek istediğiniz görüşleriniz olursa yorum kısmına yazabilirsiniz.