Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aliexpress vergisi ne kadar? İşte detaylar!

Amazon ve Aliexpress vergisi

Amazon ve Aliexpress vergisi ne kadar? Son düzenleme ile beraber yeni vergi dönemi nedir? Bu ay içerisinde gelecek olan ürünleriniz için vergi ödeyecek misiniz? İşte detaylar…

Türkiye’de çok fazla Aliexpress ve Alibaba gibi Amazon sitelerinden alışveriş yapıyoruz. Bir sınıra kadar gelen ürünlerde devletimiz vergi almamakta. Ancak yeni düzenlemeden sonra vergi her üründe alınacak. Yeni gelen düzenleme ile beraber yurtdışından gelen ürünlerde vergi muafiyeti artık yok. Yurtdışından almış olduğunuz ürünlerde ne kadar vergi öderim diye sormayın. Daha önceden 100 euro kadar bir ürün aldığınızda vergi sorunu bulunmuyordu. Ancak 50 ve 20 euro ürünlerde bile vergi alınmaya başlanmıştı. Şimdi ise 1 TL bile olsa vergi alınacak.

Mayıs ayının son günü muafiyet kalkacak. Yurtdışından satın aldığınız ürünler Avrupa dışında bir ürünse eğer %20 vergi ve Avrupa’dan gelen ürünler için ise %18 oranında bir vergi ödeyeceksiniz. Elbette ek bir vergi çıkabilme olasılığı bulunuyor.

Bugün ise sizlere tam olarak ne kadar bir vergi ödeyeceksiniz? Bunu açıklayamam. Yeni düzenleme yürürlüğe girdiği gün her detay belli olacak. Ayrıca yurtdışından getirilen cihazlar yeni düzenleme ile beraber 3 yıla çıkarıldı.