Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Alışveriş yapan siteler güvenli mi? Nasıl anlarız?

Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası

Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan internet artık çok fazla gelişmiş ve tüm ihtiyaçlarımızı neredeyse evden çıkmadan internet üzerinden gerçekleştirmekteyiz. Durum böyle olunca hepimizin aklında alışveriş siteleri güvenli mi? Nasıl güvenli olduğunu anlarız? Sorusu yer alıyor. İşte detaylar…

Bir alışveriş sitesinin güvenli olduğunu anlamak için çok fazla yöntem bulunuyor. İlk olarak bu siteyi nerede gördünüz veya nerede duydunuz. Herkes tanıyor mu? Daha önce sipariş veripde sorun yaşayan oldu mu? Bunları ele alacağız.

İşte bilmeniz gereken ve yapmanız gereken işlemler!

Sitenin ilk http mi yoksa https mi olduğuna bakın. Yeşil olması güvenilir olmasının ilk adımı diyebiliriz. Ama bununla sınırlı kalmayacağız.

Siteismi şikayetvar kelimesini Google’a yazıyoruz ve bakıyoruz şikayetler çok mu? Dolandırıcı kelimesi çok var mı? Sonuçta her sitenin elbette kötü yorumu vardır ama ne derece görmemiz gerekiyor.

Tasarımına bakacağız. Dandik bir tasarım mı kullanılıyor? Çok mu ucuz bir site sırf para kazanmak için yada dolandırmak için mi açılmış? Mobil uygulamaları var mı?

Ödeme şekillerine bakalım. Kredi kartı veya kapıda ödeme EFT havale işlemleri var mı? Gelişmiş ve güvenilir mi? Kontrol edelim.

İletişim sekmesine tıklayıp telefon numaralarını gerekirse arayalım ve bir iki sorup yanlışıkla aradım veya bilgi almak için aradım diyebilir ve araştırabilirsiniz.

Fiyatlara da dikkat edin. Piyasada 100 TL olan bir ürünü sürekli 60 TL civarına veriyorsa bu ürün ya çakmadır yada site dolandırıcı olabilir.