Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Amiral Gemisi Ne Demek?

https://mobil13.com.tr/author/manager
Yeni nesil akıllı cep

Yeni nesil akıllı cep telefonlarında amiral gemisi lafını sıklıkla duyuyoruz. Sektörde yaşanan rekabete göre cihazların yeni modelleri daha da artıyor. Markalar tarafından kendi cihazlarını satabilmek için büyük bir yarış içerisinde oluyorlar. Telefon markalarının amiral modellerinde olan rekabet sonuç olarak teknoloji savaşını ortaya çıkarıyor. Yeni nesil cihazlar arasında yaşanan amiral modellerde rekabet daha da fazla.

Ünlü markalar arasında satışı olan bazı modeller amiral gemisi veya amiral model olarak hitap edilmektedir. Bu terim amiral gemilerde olan savaş ordularının en güçlü gemisi olarak bilinir ve cihazları da güçlü göstermek adına kullanılan bir isimdir. En ideası olan gemi amiral gemisidir.

Teknoloji markaları da çıkardığı cihazı kendi amiral gemisi olarak tanıtır. Yani o marka tarafından piyasaya sunulan en üst düzey cihaz anlamında kullanılmaktadır.
Amiral gemisi terimini duyunca genellikle tepe model olarak anlaşılmaktadır ve üst düzey cihaz anlamına gelmektedir. Mesela HUAWEİ NOVA 5 PRO markası satışa sunulduğu zaman Huawei’nin amiral gemisi olarak adını alır. Ya da Samsung cihazın en son S9 cihazı çıkarıldıysa Samsung’un yeni amiral gemisi olarak adını piyasada alır.

Daha sonra Samsung tarafından S10 modeli çıkarılınca Samsung cihazın yeni amiral gemisi S10 olarak adını alır. Bu isim seri ilerledikçe devam eder. Yenisi çıkana kadar güçlü amiral gemisi o olur. Yeni nesil akıllı cihazlar arasında çıkan bir ifadedir ve markalar arasında rekabet için sıklıkla kullanılır.