Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Anakart Hatası: Teşhis Ve Çözümler

https://mobil13.com.tr/author/manager
Bilgisayarınızda bir anda çalışma

Bilgisayarınızda bir anda çalışma durduysa bu sorunun nedeni anakart olabilir. Anakart hatası sık olarak karşınıza çıkıyor ve sinirlerinizi bozuyorsa bu yazımızda anakart hatası çözümleri konusunda sizlere yardımcı olacağız. Bilgisayarın üç temel bileşeni vardır bunlar; işlemci depolama giriş / çıkış sistemi. İşlemci sayesinde CPU’nuz AMD ya da Intel’den bir mikroçip var ise GPU’nuzdur. Depolama alanı RAM ise bilgisayarda bilgilerinizin kayıt olduğu sabit sürücüdür. Giriş- çıkış sistemi ise; bilgisayarla etkileşime girmenizi sağlayan tüm ögelerdir. Video kartı monitör klavye fare ve benzeri ögeler.

Anakart kavramsal olarak önemli görünmese de fiziksel olarak oldukça önemlidir. Tüm bileşenlerin yerleştirildiği devre kartıdır. Anakartta dikkat etmeniz gereken bazı şeyler vardır. Anakartın yanık kokusu yanık izleri anakart post şişkinlik gibi sorunlara dikkat edilmesi gerekiyor.

Sorun çözümü için bilgisayarın hala POS’u geçip geçmediğine ve dönmediğini kontrol etmeniz gerekiyor. Sabit diskler Video Bellek (RAM) İşlemci (CPU) Güç Kaynağı (PSU) Anakart BIOS Güncellemeleri sıraladığımız bu başlıklara dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu başlıkları tek tek kontrol ederek Anakart hatası sorununu çözebilirsiniz. Bu konu üzerinden merak ettiğiniz soru ve görüşlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.