Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Android 13 Güncellemesi 6 Galaxy M Telefonunda: İşte Yenilikler

Emrah Aladağ
https://mobil13.com.tr/author/admin
Samsung belirli Samsung bütçe

Samsung belirli Samsung bütçe dostu ve orta bütçe Galaxy M serisi akıllı telefonlarında Android 13 tabanlı One UI 5.0 güncellemelerine başladı. Güncelleme şu anda Galaxy M53 Galaxy M52 5G Galaxy M33 Galaxy M32 5G Galaxy M32 ve Galaxy M13 5G modellerinde yayınlanıyor ve kullanıcılar Ayarlar > Yazılım Güncellemesi’ne giderek mevcudiyeti kontrol edebilirler.

Android güncellemesinin boyutu telefondan telefona değişebilir ancak kullanıcılar işleme başlamadan önce cihazlarının yeterli pil seviyesine sahip olduğundan emin olmalıdırlar. Android 13 güncellemesine dayalı One UI 5.0 kullanıcıların kilid ekranını fotoğraf ve videolar ekleyerek özelleştirmelerine düzenlemelerine ve geliştirmelerine olanak tanır. Bunun yanı sıra kullanıcılar birçok widget’ı tek bir widget’ta birleştirerek ana ekranda yer tasarrufu sağlayabilirler.

Yeni OneUI 5.0 güncellemesi ayrıca duvar kağıdına dayalı 16 hazır renk teması ile geliyor. Samsung fotoğraf düzenleme seçeneğini genişletiyor ve daha fazla kullanıcı istenmeyen kişileri nesneleri gölgeleri ve yansımaları sabit görüntülerden kaldırmak için geliştirilmiş Nesne Silici aracını deneyebilir.

Ayrıca eski resimlerin netliğini artıran ve orijinal görüntünün kalitesini iyileştiren bir Fotoğraf Yenileme aracı da var. Bahsedilen bazı fotoğraf düzenleme araçları zaten amiral gemisi Galaxy S serisi ve Z Fold serisi akıllı telefonlarda mevcut ancak Samsung bunları daha uygun fiyatlı Galaxy M serisi telefonlara da getiriyor.

Android 13 Güvenlik Uygulaması

Üretkenlik açısından Android 13 tabanlı One UI 5.0 kullanıcıların bölünmüş ekran veya açılır görünümle çoklu görev yapmalarını sağlayan bir Bölünmüş Ekran Görünümü içerir. Kullanıcılar basit bir kaydırma hareketiyle veya son uygulamalar listesinden çoklu pencereleri kolayca başlatabilir.

Güvenlik açısından yeni Güvenlik ve Gizlilik kontrol paneli akıllı telefonun çeşitli güvenlik yönlerinin durumuna hızlı bir bakış sunar örneğin kameraya mikrofona ve konum ayarlarına erişim izni veren uygulamalar gibi. Samsung kontrol panelinin akıllı telefon güvenliğini artırmanın yollarını da önerdiğini belirtiyor.

Samsung Galaxy M53 Galaxy M33 ve Galaxy M13 5G bu yıl Hindistan’da piyasaya sürüldü ve telefonlar Android 12 tabanlı One UI 4 ile geldi. Galaxy M52 5G Galaxy M32 5G ve Galaxy M32 2021’de ülkede piyasaya sürüldü ve Android 11 ile geldi. Telefonlar bu yılın başlarında Android 12 almaya başladı.

Samsung Galaxy M53 Yeşil

Samsung Hindistan’daki Galaxy F serisi telefon kullanıcılarının yakında Android 13 tabanlı One UI 5 güncellemesini alacağını söylüyor. Şirket ilk olarak hangi modellerin güncellemeyi alacağını belirtmedi. Hindistan’da F serisi altında birçok bütçe dostu seçenek sunuyor örneğin Galaxy F13 Galaxy F23 ve Galaxy F42 5G gibi.