Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Android 14 Pil Sağlığı Özelliğini Getirecek!

https://mobil13.com.tr/author/didembektas
  Android 14 akıllı

 

Android 14 akıllı telefonunuzun pil sağlığını kontrol etmenize izin verebilir. İşte Android 14 pil sağlığı özelliğinin detayları!

Android akıllı telefonlar için gelen yeni işletim sistemi güncellemesi iOS ile benzer bir özellik taşıyor. Android 14 iPhone’lardaki gibi pil ömrünü izleme özelliğini getirebilir. İşte detaylar!

Android 14 en son güncellemesinde akıllı telefonunuzun pil sağlığını kontrol etmenizi sağlayan yeni bir BatteryManager API’sini kullanıma sundu.

Bu işlev aynı zamanda bir dizi başka kullanışlı özellik de getirecek. İşte ayrıntılar!

ANDROID 14 PİL SAĞLIĞI ÖZELLİĞİNİ GETİRİYOR

Android 14 güncellemesi ile cihazlara telefon pil sağlığı kontrolü özelliği gelecek. BatteryManager Batarya Yönetimi AOI’si yalnızca Google’ın Android 14 Beta 2 veya üzeri sürümlerde çalışan Pixel akıllı telefonlarında kullanılabilir.

Bu API sayesinde geliştirici @narektor Batt adlı açık kaynaklı bir pil sağlığı uygulaması oluşturdu. Bu özellik kullanıcılara pil sağlığı istatistikleri sağlamanıza olanak tanıyor.

Ancak pil sağlığı verilerinin tam olarak doğru olmayabileceğini unutmayın. Bununla birlikte Google Ayarlar menüsüne kendi pil sağlığı izleme özelliğini de getirebilir.

Yeni pil sağlığı özelliği Android 15 ile de gelebilir. Google Pixel ve Samsung modelleri bu güncellemeyi alacak ilk cihazlar olabilir.