Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Android Cihazınızın Seri Numarası Nasıl Bulunur?

https://mobil13.com.tr/author/hafize
Cihazınızın seri numarası üreticinin

Cihazınızın seri numarası üreticinin telefona verdiği benzersiz bir koddur. İki seri numarası aynı değildir. Telefonunuzu bulmanız gerekirse bakabileceğiniz birkaç yer var.

Bir seri numarası genellikle harf ve sayıların bir birleşimidir. Ayarlanan uzunluk yok – üretici bunu belirler. Seri numarası genellikle aşağıda göreceğiniz gibi kutudaki “S / N:” ile gösterilir. Tüm Android sürümlerinde olduğu gibi seri numaranıza giden yolun farklı yolları olabilir ancak bu kılavuz size nereye bakacağınız konusunda genel bir fikir vermelidir.

Birinci Seçenek: Cihazınızın Perakende Ambalajında

 

Çoğu zaman cihazınızın geldiği kutu seri numarasını taşıyacaktır. Genellikle kutunun dış tarafında ayrıca birkaç barkod cihazınızın IMEI numarası vb. İçeren bir etikette bulunur. Kutunun arkasında veya yanında bulunur.

İkinci Seçenek: Cihazınızın Pilinin Altında

Bu günlerde çoğu Android cihaz çıkarılabilir pillerle birlikte gelir. Ancak çıkarılabilir bataryaya sahip bir cihazınız varsa genellikle altında seri numarasını yazdırabilirsiniz.

Üçüncü Seçenek: Cihazınızın Sistem Ayarlarında

Cihazınızın seri numarasını yazılımda bulmak için Ayarlar> Sistem bölümüne gidin.

Ardından Telefon Hakkında> Durum bölümüne atlayın.

Cihazınızın seri numarası genellikle bu ekranın altına doğru yerleştirilecektir.

Cihazınızın seri numarasını cihaz ayarlarında bulabilirsiniz.

Cihazınızın seri numarasını burada göremiyorsanız Telefon Hakkında bölümünde biraz daha etrafa bakmanız gerekebilir – üreticiye bağlı olarak biraz farklı bir yerde olabilir.

Kullanılan Seri Numarası Nedir ve Özel Kalmalı mı?

Seri numaranız üretici tarafından genellikle cihaz envanterini izlemek için kullanılır; temel olarak onarım ve garanti talepleri gibi şeyler için. Genellikle kutunun dışına basıldığı için tamamen gizli kalması çok önemli değil . Bununla birlikte bir seri numarasının paylaşılmasının sizi üzmenize neden olabileceği bazı durumlar vardır. Örneğin seri numaranızı paylaşıyorsanız ve birileri bir cihaza yanlış bir garanti onarımı yazmak için kullanıyorsa kendinizi aniden garanti kapsamı dışında bir telefonla bulabilirsiniz.