Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Android Cihazlarda Yer Alan Durum ve Bildirim Simgeleri Ne Anlama Geliyor?

Android cihazlarda yer alan

Android cihazlarda yer alan durum ve bildirim simgelerinin bazen ne anlama geldiğini bilmezsiniz. Güncellemeler ardından simgelerin görünüşünde değişiklikler oluyor ve bu değişiklikleri bazen çözemeyebiliriz. Durum çubuğu ve bildirim çubuğu birbirine çok benziyor ancak bu iki çubuk da farklı anlamlar taşıyor.

Durum çubuğu ekranın üst kısmında yer alır ve sağ tarafta bulunan Saat pil durumu Wi-Fi Bluetooth gibi bağlantıları gösterir. Sol tarafında ise gelen mesajlar bildirimler yer alır. Ayrıca Play Store üzerinden güncelleme ya da indirme işlemi yaptığınız zaman da sol üst alanda ilerleme süreci gösterilir. Müzik dinlemek istediğiniz zaman da üst kısımda müziğin çaldığına dair simge yer alır. Kulaklık taktığınızda da sol üst kısımda kulaklık işareti çıkar.

Bildirim çubuğunu aşağıya doğru kaydırdığınız zaman da bildirim sekmesinde birçok bilgi yer alır. Üst alanda bahsettiğimiz işaretlerin daha da detaylarını bildirim çubuğunda görürsünüz. Mesela kulaklık girişi durum çubuğunda çıkar bildirim çubuğunda ise dinlediğiniz müziği değiştirmek ya da durdurmak için kısa yol alanı bulunur.

WhatsApp’tan bildirim geldiği zaman üst kısımda kutucuk çıkar ancak aşağı doğru bildirim çubuğunu açtığınız zaman gelen mesajı cevaplama ya da bildirim çubuğundan silme özelliği yer alır. Ayrıca bildirim çubuğunda ekran parlaklık seviyesini de ayarlayabilirsiniz. Bildirim çubuğu sayesinde Bluetooth Wifi Hücresel veri gibi kısa yolları tercih ederek uğraşmamış olursunuz. Durum çubuğu ve Bildirim çubuğunda yer alan simgeler ayrıdır ve çoğunun ne anlama geldiğini tespit edebilirsiniz.