Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Android Telefonlarda Videolara Nasıl Efekt Eklenir?

Modern teknolojinin hayatımıza karışma

Modern teknolojinin hayatımıza karışma tarihi televizyonun icadı olarak ele alırsak o günden bu yana insanlar görsellere daha fazla önem vermeye başladılar. Elbette eskiden yapılan resimler anı yansıtmaya çalışsa da birebir şekilde anıları sonsuzlaştırmak videolar çekmek çok daha cazip geldi. Fotoğraf makinelerinin ortaya çıkışı ve sonradan dijital versiyonlarının popüler olması fotoğrafçılık gibi önemli bir mesleği çok önceden koyarken kişisel bazda spesifik ihtiyaçlara da hitap eder oldu. Bahsettiğimiz zaman dilimlerinde yıllar ilerlerken teknoloji de bulunduğu noktadan çok ileriye gitti. Bilişim dünyasının da paralel şekilde ilerlediği sektör bizlere 2010’lu yıllarda fotoğraf makineleri kalitesinde fotoğraf video kameraları kalitesinde videolar çekme imkanını sundu. Hatta artık insanlar kendi sosyal medyadaki kanalları üzerinden takipçileriyle videolarla iletişim kuruyor. Dolayısı ile günümüzün moda cihazı akıllı telefonlar içerisinde barındırdığı görsel özellikler sayesinde de öne çıkıyor. Kaldı ki şirketlerin birbirlerini geçmek adına en yeni teknolojiyi kullanıp bunu geliştirmenin peşine düşünce kullanıcılar neredeyse her gün yeni bir iyileştirmeyle karşılaşıyor. Son dönemlerde ise gözümüze fazlaca çarpan video efektleri. Birçoğumuz videolar oluştururken bunları profesyonel ve göze hoş gelecek şekilde yapmak istiyoruz. Peki bu Android iOS ve benzeri platfromlar fark etmeksizin videolara nasıl efekt ekleniyor?

Video çekme işleminde ele alınacak değerleri iyi algılamak gerekiyor. Aksi taktirde kameranın megapiksel değerleri veya benzeyen diğer etmenleri sizi kandırabilir. Örneğin akıllı telefonlardaki lens kalitesi de yine gerçek makinelerdeki kadar önemli bir parametredir. Bu nedenle birçok faktörü göze alıp ürünü satın almalı ve ürüne göre işlemler yapmalısınız. Aldığınız akıllı cihazın barındırdığı işletim sistemi de önem arz ediyor. Zira sisteme göre 3. parti uygulamalar indirebilir ve hareket alanınızı genişletebilirsiniz. Bu uygulamalar sayesinde aslında dahili bünyede yer almayan pek çok özelliği kullanabilir hale geleceksiniz. Keza var olan detayları daha da derinleştirme imkanına sahip olabilirsiniz.

Android Telefonlarda Çekilen videolara Efekt Ekleme

Android mobil platformlarının entegre edildiği cihazlarda genellikle alternatif sayısı geniş ürünlerle karşılaşırsınız. Çünkü geniş kullanıcı kitlesi bizlere geniş imalatçı ve geniş ürün portföyünü sunar. Hal böyle olunca isteğinize uygun bir uygulamayı elbette bulabilirsiniz. Efekt ekleme konusunda da sizlere yardımcı olacak şeyler mevcut. Özellikle Android’de çekiilen videolar görsel bazda zenginleştirilebilir. Çünkü geliştiriciler varlıklarını sürdürebilmek ve getirileri arttırmak adına yazılımlarına her gün güncellemeler yapmakta. Bizler de sizler için videolara nasıl efekt eklenir sorusuna cevap verdik. Aşağıdaki uygulamalardan destek alarak hızlıca efekt ekleyebilirsiniz.

vivavideo-video-duzenleme

VivaVideo Free Video Editor

Gül yaprakları buz ateş meteor vesaire çokça efekt kolaylıkla ham videonuza eklenebiliyor. Yine saymakla bitmeyecek bir ton detay sizi bekliyor.

[appbox googleplay com.quvideo.xiaoying]

videoshow

VideoShow

Işık konusunda sıkıntı çekiyorsanız ve ekstradan simgeleri istiyosanız VideoShow tam size göre.

[appbox googleplay com.xvideostudio.videoeditorlite]

filmonrago

FilmoraGo

Seçenekler birbirlerine benzer temel işlevleri sunarken bu yazılımda sizler için seksenli yıllar ayna görünümü gibi daha değişik özellikler yer alıyor.

[appbox googleplay com.wondershare.filmorago]