Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Android Telefonlardan Sitelerin Masaüstü Görünümünü Açma

https://mobil13.com.tr/author/manager
Android model akıllı telefon

Android model akıllı telefon ve tabletlerde web sitelerini açarken tarayıcılarınız otomatik bir şekilde web sitelerinin mobil görünümü varsa size sunacaktır. Ayrıca web sitelerinin mobil temaları daha basit olarak karşınıza çıkar. Ancak masaüstü siteler daha fazla detaya ev sahipliği yapmaktadır. Bu bakımdan bazen sitelerin masaüstü versiyonuna ihtiyaç duyduğumuz anlar oluyor.

Masaüstü Görünüme Geçiş Yap!

Aslında yapmanız gerekenler çok basit. Bir kaç işlem ile mobil versiyon yerine masaüstü versiyona geçebilirsiniz. İlk olarak istediğini sitenin masaüstü web adresine girmeniz ve daha sonra tarayıcınız üzerinden ayarlar sekmesini açıp bu sitenin “masaüstü sitesini iste” seçeneğine dokunmak olacak.

Örnek: m.facebook.com – facebook.com olarak düzelteceksiniz. Kısacası burada “M” harfi mobil versiyon anlamına geliyor. Ancak tüm siteler bu şekilde alt domain ile mobil sürümü geçerli kılmıyor. Diğer birçok yöntem yazımızın devamında yer alıyor. Bu işe yaramaz ise şu yolu deneyin.

Eğer yukarıda ki işlem işinizi görmemiş ise web site mobil sürümü açıldığında site altında veya menülerde “Tam sürüm” yada “Masaüstü sürüm” şeklinde bazı ifadeler yer alır. Bunlara tıklayarak ta masaüstü sürüme geçiş yapabilirsiniz.

Olur da bu iki yöntem işinize yaramadı. Bir türlü istediğiniz sitenin masaüstü temasına geçiş yapamıyorsunuz. Üzülmeyin bir kaç yöntemimiz daha bulunuyor.

Chrome ile Masaüstü Site Açma

Chrome kullanıcıysanız eğer yapmanız gereken oldukça basit. İlk olarak Google Chrome tarayıcısını açın ve uygulamanın menüsünü açın. Ardından “Masaüstü sitesi iste” seçeneğine dokunun. Sayfa yenilenecek ve artık masaüstü sitesinde gezine bileceksiniz.

Opera Mini Masaüstü Site Açma

Eğer Chrome yerine Opera mini kullanıcıysanız yapmanız gerekenler tabii ki basit. İlk olarak uygulamayı açın ve menüye basın. Menü açıldığında “Ayarlar” seçeneğine tıklayın. Daha sonra ekranda “Mobile view” özelliğini Kapalı duruma getirin. Hepsi bu kadar bu işlemlerden sonra artık masaüstü sitesinde gez inebilirsiniz

Yukarıda söylediğimiz iki yöntem olmaz ise mutlaka Chrome veya Mini tarayıcı ile bu sorunlarınızı çözebilir ve masaüstü sitelerde gezinebilirsiniz. Tüm bunlara rağmen site henüz dahi mobil temadan çıkmıyor ise bizi bildirin belki özel bir kod kullanılmış ise çözüm üretelim.