Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Android Telefonların Durum Çubuğundaki Simgeler Nasıl Gizlenir?

Teknolojik alanlar herkesin ilgisini

Teknolojik alanlar herkesin ilgisini çekebilecek bir unsuru içerisinde barındırabiliyor. Belirli kıstaslarla kısıtlayamayacağımız genişlikte ürünler değişik telefonlar sistemler birçoğumuzun kendilerini satın alma nedeni. Gerek sundukları işlevler gerek estetik görünüşleri gerek günümüz dünyasında bir statü göstergesi olmaları satış rakamlarının yukarıya çekilmesini sağlıyor. Keza satış oranları artarken beklenen fiyat düşüşlerinin aksine her geçen gün yeni modelin aldığı zamla gelenlerin sınırları zorlamasıyla karşı karşıyayız. Her ne kadar etiket fiyatından dem vurulsa bile kullanım deneyimi bilişimin tüm detaylarının mobilize halde kullanılabilmesi için bile verilebilecek meblağlardan söz ediyoruz. Zira içerisinde bulunduğumuz dönemlerde araç gereçlere fazlası ile hakim iken akıllı telefon kullanmadan da olmaz. Elbette sadece ürünü satın alıp basit işlemler yaparak cebimize koymak da yeterli gelmez bazılarımıza. Verdiğimiz ücretin karşlığını almak bir yana boş vakitlerimizi değerlendirip işimize ilgi alanımıza göre çeşitli aktiviteler gerçekleştirebiliriz. Yine yaşadığımız çağ da adeta marjinallik çağı olunca ister istemez herkes kendisine özgü yapıda sistemleri cihazları kullanmak istiyor. Kişiselleştirme kavramı günümüz yazılımcılarının şimdilerde yegane perspektifi. En basitinden Android akıllı telefonların üst kısmında yer alan durum çubuğundaki simgeler nasıl gizlenir konusunda çevremizden kulağımıza söylemler geliyor.

Halihazırda neredeyse çoğumuzun bir aylık maaşına tekabül eden ücretleri vererek satın aldığımız iPhone’lar Android telefonlar bizi yeterince memnun etmiyor. Üzerine dışarıdan da destek alıp kendi karakterimizi yansıtabileceğimiz işlemler gerçekleştiriyoruz. Yine fiziksel boyutta değişikliklere giderken kılıflar muhtelif aksesuarları umumiyetle ürünlere yerleştiriyoruz. Yazılım bazında görselliğe müdahale etmek cihazı karakterimizle özdeşleştirebilmek adına hareket imkanımız da mevcut. Özellikle Android mobil işletim sistemi platformunda bahsettiğimiz durumlar çokça mevcut iken kullanıcılar da keyfine göre ürünleri ücretsizce edinebiliyor. İfade etmeye çalıştığımız hareket alanı genişliğinde aslında 2 temel faktör bulunuyor. Bunlardan ilki elbette manuel yöntemler. Çoğu zaman APK yoluyla uygulama eklemeyi manuel şeklinde nitelerken temelde bizim yaptığımız herhangi bir yazılımdan faydalanmadığımız işlemlerin tümünü bu kategoriye dahil edebiliriz. İkincisi ise üçüncü parti programlar. 3. kişiler tarafından geliştirilen programların dahiliyle çözüm aradığımız sorunu halledebiliyoruz. Androd telefonların özelinde durum çubuğundaki simgeler sekmesini ve belli bölümlerini gizleme de ilkiyle gerçekleşiyor.

Android Telefonların Durum Çubuğundaki Simgeler Bölümünü Gizleme

Basit birkaç işlem sonrasında istediğiniz simgeler kısmındaki çeşitli bölmeleri gizleyebileceksiniz. Zaten Android geniş kullanıcı kitlesini hedeflediğinden yoğunlukla kolay arayüzüyle kişileri kendisine çekiyor.

1. Öncelikle Sistem UI Ayarlayıcısı kısmından aktivasyonu yapmamız lazım. Bildirim çubuğunu iki kez aşağıya çektikten sonra sağ üstteki Ayarlara’a tıklıyoruz.

durum-cubugu-simge-gizleme

2. Açılan ekrandan aşağı inerek Sistem UI Tuner seçeneğine basıyoruz. Kullandığınız Android versiyonuna göre değişen içerikten simgeleri yönetmek mümkün.

durum-cubugu-simgeler-gizleme

Bahsettiğimiz kadarıyla oldukça kolay bir iki işlemi yaptıktan sonra istediğiniz kişiselleştirme olayını gerçekleştirebiliyorsunuz. Android akıllı telefonlarının barındırdığı özellikler ve kullanıcılara sunmayı hedeflediği üst düzey keyif nedeniyle benzer şekilde size yardımcı olacak yazıları sitemizde bulabilirsiniz.