Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Android’de ses video dosya hatası düzeltme işlemi

Bugün sizlere android olan

Bugün sizlere android olan uygulamalarda ses video dosya hatası nasıl düzeltilir konusu hakkında bilgilendireceğim.

Bir dosyayı android telefonunuza yüklemekten daha kötü bir olay yoktur. Bu uygulamayı çalıştırmayı denediğinizde dosyayı açmaz yada desteklenmeyen ses kodlayıcısı hataları ile karşılaşabilirsiniz. Peki siz bu hataları nasıl düzeltirsiniz? Size bu konu hakkında yol göstereceğim.

Kodek nedir?

Aslında başlıktan yola çıkarsanız anlayacağınız kodlama ve kod çözme yöntemi olduğunu anlayacaksınız. Yani yüklediğiniz verileri alıp onları sıkıştırır yada saklayabilir. Bu olay görüntüleme işlemi için sıkıştırılır.

Konteyner nedir?

Dosya formatı olarak bilinen paketleme taşıma ve sunma ile ilgilenir. Eğer bir MP3 yada MP4 dosyanız var ise bu dosyaları kapsar. Bu kapsayıcı dosya türünü belirleyen olaydır.

Android telefonda video oynatılmamasının sebebi?

Genellikle android kullanıcıların da bildiği bir video dosyası oynatmak istediğinizde hata verdiğini göreceksiniz. Bunun nedeni ise kodek dosyasına uygun olmaması yada video oynatıcınız dan kaynaklıdır. Ses kodek desteklemiyor diye hata bildiren bu uygulamada gereksiz hata verdiğini düşünebilirsiniz. Ancak bir kodek türü içermesi yada telefonunuzun bu dosyayı desteklemediğini bilmenizi isterim.

Peki siz bu dosyayı telefonunuzda desteklenmeyen medya dosyalarını nasıl çalabilirsiniz? Bu işlem de yapmanız gereken çözüm yolu başka bir video oynatıcısı indirmeniz gerekir. Bu şekilde sonuç alabilirsiniz.

Aklınıza takılan soru ve görüşleriniz için yorumlar kısmından bizlere ulaşabilirsiniz.