Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Android’de Şifreli SMS Nasıl Gönderilir?

Bilgisayar sistemlerinin hükmettiği bir

Bilgisayar sistemlerinin hükmettiği bir işleyiş şekline giriş yaptığımız andan itibaren artık bilgileri verileri dosyalar medyaları gerçek haznelerde değil sanalda saklıyoruz. Bu sayede önemli ölçüde tasarruf sağlarken inanılmaz bir hız da kazanıyoruz. Saatlerce süren araştırmalar neticesinde elde edilebilecek şeyler artık dakika dolmadan elimize ulaşıyor. Üst düzey çalışmaların sayısı artarken kişisel boyutta keyfimize eğlencemize veya profesyonel işlerimize hitap eden fonksiyonların sayısı da bir hayli çoğaldı. Hal böyle olunca teknoloji ve bilişim eksenli sektörün oluşturduğu pazar ciddi büyüme gösteriyor. Yepyeni meslekler ortaya çıkarken her telden insanın da bir müşteri bir kullanıcı olarak pazara giriş yaptığı söylenebilir. Sirkülasyonun uçlara çıktığı sektördeki rekabet de kuşkusuz yüksek seviyelerde. Firmalar ürettikleri yazılımlarda veya cihazlarda imal aşamasında çektiği sıkıntılar bir yana pazarlamak ve kullanıcıyı memnun etmek için çok ter döküyor. Kısacası etiket fiyatları bakımından yüksek meblağlarla satışa sunulan cihazların getirisi kadar hazırlanışı sunuşu ve satış sonrası desteği de firmaları ciddi oranda çalışmaya sevk ediyor. Aynı biçimde kullanıcılar da işlerine yarayacak ve uzun vadeli kullanabilecekleri ürünleri seçmenin telaşında. Çünkü onlarca alternatif arasından kendilerine ve istedikleri işlemlere uygun bir seçim yapmak durumundalar. Özellikle üçüncü parti uygulama desteği konusunda başarılı bir performans ortaya koyan ürünlerin şu sıra çıkışa geçtiği söylenebilir. En nihayetinde akıllı telefonları veya tabletleri sadece dahili yapılarıyla işlemiyoruz. İndirip yüklediğimiz yazılımları maksimum düzeyde desteklemeleri lehimize. Son günlerin sevilen mesaj gönderme formatı da öne çıkınca bahsettiğimiz durum hayli önem kazanıyor. Şifreli SMS için Android uygulamaları arasında arayışa geçen ve nasıl gönderilir konusunda sorular soranlara yönelik bir yazı hazırladık.

Halihazırda iletişim kurma amacıyla piyasada varlık gösteren çokça ürün var. Çağrı gerçekleştirmek mesaj atmak dosya transferi yapmak gibi bir sürü detayı içerisinde barındıran WhatsApp sözünü ettiğimiz konuda zirveyi kimselere bırakmamasına rağmen insanlar farklı alternatiflere yöneliyor. Elbette değişik yönde talepler bu farklı alternatiflere değer katıyor. Önemli ve özel sayılabilecek bilgilerimizi mesajlaşmalar içerisine kullanınca ister istemez endişeleniyoruz. Neticede siber korsanlığın da teknolojinin ve bilişimin yakaladığı ivmeyle orantılı bir gelişim yakaladığı ortada. Hacklanmeler sonucu bankacılık verilerinizden tutun da özel mesajlaşmalarına dek birçok veriniz tehlike altında olabilir. Bu nedenle sözünü ettiğimiz konularda kaygı duyanlara yönelik Android telefonlarda kullanılabilecek bir şifreli SMS gönderme metodu anlatacağız. Şifreli SMS nasıl gönderilir gibi soruları soran farklı bir kitle önceden de mevcuttu.

Android Telefonlarda Şifreli SMS Gönderme

3. parti uygulamalar çoğu noktada işimize yararken ele aldığımız formatla SMS gönderme yönteminde de işimizi görecekler.

sifreli-sms-gonderme-android

Şifreli SMS uygulaması olarak Silence’i kullanacağız. Aşağıdan indirme bağlantısını bulacağınız yazılım güvenlik tehditlerini boşa çıkararak karşılıklı şifrelemeyi sağlıyor. Uçtan uca şifreleme yöntemiyle geliştirilirken oldukça işlevsel olduğunu da söyleyebiliriz.

[appbox googleplay org.smssecure.smssecure]