Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Appdata klasörü nedir ne işe yarar?

Selamlar bugün sizlere Appdata

Selamlar bugün sizlere Appdata nedir ve ne işe yarar gibi bazı sorulara cevap vermek için detaylı bilgi aktaracağız. Hadi başlayalım…

APPDATA NEDİR?

Appdata klasörü aslında Windows Vista ile karşımıza çıkmıştı. Daha sonra Windows 7 ve Windows 8 gibi Windows 10 işletim sistemlerinde halen kullanılmakta. Appdata klasörü gizli bir klasör olup bunu normalde göremeyeceğinizi belirtelim. Gizli dosyaları göster seçeneğini aktif ederek görebilirsiniz.

Appdata klasörü görevi nedir?

Bu klasör aslında kullanıcı odaklı bir klasördür. Uygulamalar ve programlarla alakalı verilerin ayarlarını tutar. Bilgisayarda birden fazla oturum varsa eğer Appdata klasörü kullanıcıların bilgilerini ayrı ayrı tutar. Her kullanıcıya ayrı ayar ve yapı profilini saklar.

Başta dediğimiz gibi gizli bir klasördür ve bunu açmak için çalıştır penceresine “appdata” yazmanız yeterli olacaktır.

APPDATA KLASÖRÜ NEREDE

Appdata klasörü kullanıcı bazlı olduğu için bu klasörün yolu C:\User\Kullanıcı_adı\AppData olarak yer alıyor. Ancak direk görünmeyecektir. Gizli klasör olduğu için aşağıdaki adım ile gitmeniz gerekiyor.Windows Tuşu + R Tuşu birlikte bastığınızda Çalıştır Penceresi açılacaktır. Bu pencereye AppData yazarak açabilirsiniz.

LOCAL KLASÖRÜ NE İŞE YARAR?

Bu klasördeki veriler bilgiler ve ayarlar bilgisayara aittir. Mevcut ayarları korumaktadır.

LOCALLOW KLASÖRÜ NE İŞE YARAR?

Bu klasör aslında düşük bir ayar ile local klasörüne çok benzemektedir. Klasörlerde değişiklik meydana gelebilirken önem derecesi düşüktür.

ROAMİNG KLASÖRÜ NE İŞE YARAR?

Gezici klasördür. Kısaca gezici profil ile etki alanında ki ayarları bir kılar ve doğrular.