Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilgisayar çok ısınınca kendiliğinden kapanıyor sorunu!

Bilgisayarım çok ısınınca otomatik

Bilgisayarım çok ısınınca otomatik olarak kapanıyor? Bu soru sizlerden aşırı derecede gelmeye başladı. Özellikle yaz aylarında gelen maillerin sayısını sayamıyorum. Peki nedir bu sorun ve nasıl çözülür? İşte detaylar…

Genel anlamda bilgisayar hem donanım hemde yazılımsal olarak sıkıntı çıkaracak bir araçtır. Yüksek devirlerde nasıl arabanın yağı ısınıyor ve soğutma sistemi gerekliyse bizlerin mantığı da bu yönde çalışmalıdır.

Şimdi hiçbir işlem yapmadan mı ısınıyor kapanıyor? Yoksa oyunlarda ve birçok uygulama açarken bir süre sonra mı ısınıp kapanıyor? 

Bu sorulara cevap vermemiz gerekiyor.

Eğer sorun oyun açarken bir çok uygulama açarken oluyorsa ya sistem yetersiz kalıyordur yada hile gibi birçok kötü yazılımsal sorundan dolayı olabilir. Bazende yüksek grafikli oyunlar bir müddet sonra ekran kartını ısıtıyor ve fanlar bu sıcaklığı soğutmaya yetecek enerjiyi sağlayamadığı için sistem kendini koruma alıp kapanıyordur.

Diğer sorun ise hiçbir şey açık değilken ve el değmeden açar açmaz kapanıyor? Bu vakit ya termal macun ölmüştür. Yada fan ve kasa içerisi çok fazla pislikten soğutma yapamıyordur. Yada sistemsel donanım yada yazılımsal arıza vardır.

İlk olarak sistemi tam anlamıyla kasa içerisini temizleyin ve termal macun gibi bakımlarını yaptırın. Sorun devam ederse format atın. Sorun yine devam ederse laptop soğutucu kullanın. Tüm bunlara rağmen sorun devam ederse güç kaynaksal sorun mevcuttur. Teknik destek almayı deneyin.