Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilgisayar IP Adresini Öğrenme İşlemi!

Bu yazımızda sizlere bilgisayar

Bu yazımızda sizlere bilgisayar üzerinden IP adresini nasıl öğreneceğiniz konusunda bilgi vereceğiz. IP adresi bilgisayarın iki farklı IP adresi bulunmaktadır. Bunlardan ilki iç IP adresi ikincisi ise dış IP adresidir. İç IP adresi bilgisayarda internet bağlantısı olmadığı halde ağ içerisinde bilgisayarların birbirleri ile görüşmesi bilgi alış verişinde olması IP adresidir.

Eğer dahili IP adresini nasıl öğrenmek istiyorsanız Win + R ile çalıştır penceresini açın. Daha sonra cmd komutunu yazıp enter tuşuna basın. Dos penceresini açın ve dos penceresine ipconfig / all komutunu yazdığımız zaman iç İP adresini öğrenmiş olursunuz. İnternet dış IP adresini öğrenmek istiyorsanız dış IP adresi İnternet bağlanmak için gereken ve ttnet superonline teledünya gibi İnternet için abone olduğunuz kuruluşlar tarafından alacağınız kullanıcı adı ve şifresi modeme girdiğinde IP adresini almaya başlar ve bu durum sayesinde internet bağlantınız gerçekleşir.

Bu IP adresleri de iki çeşittir. İlki Statik IP adresi ikincisi ise Dinamik IP adresidir. Statik IP adresi sabit IP adresidir. İnternet sağlayıcı şirket tarafından aylık olarak 1-2 TL karşılığında devamlı olarak IP adresini kullanabilirsiniz.

Dinamik IP adresi ise normal olarak ev kullanıcılar ya da iş yerlerinde bulunan statik IP adresidir. Her seferinde IP adresi değişir ve modem kapatılıp açıldığında farklı bir IP adresi karşınıza çıkar. Eğer modem sürekli açık ise 8 gün gibi bir süre içerisinde aynı IP adresini kullanırsınız. IP adresinizi bulmak istiyorsanız da arama motoruna ‘What is my ıp’ yazıp karşınıza çıkan ilk siteye girerek IP adresinizi öğrenmiş olursunuz.