Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilgisayar kapandıktan sonra fan çalışıyor hatası

https://mobil13.com.tr/author/manager
Selamlar bugün sizlere bilgisayar

Selamlar bugün sizlere bilgisayar kapandıktan sonra fanın çalışması ve bu sorunun çözümüne yönelik bazı bilgilendirmeleri sizlerle paylaşacağım. İşte detaylar…

Sizden gelen sorular neticesinde bilgisayarı kapattıktan sonra sistem halen çalışmaya devam ediyor ve bilgisayarınızın bir türlü kendini kapatmadığı şikayetlerini çok fazla aldık. Bizlerde bilgisayar kapalı fan çalışıyor sorununun çözümü için bu yazıyı derledik.

Aslında bu durum genel anlamda bilgisayarı kapattığınızda anakarta elektriğin henüz dahi gelmesi elektrik kesilmemesi ve fanın henüz daha dönmesi olarak tanımlanmaktadır. Bilgisayar kapat dedikten sonra sistem kendini kapatmıyor ana karta elektrik geldiği için fan dönmeye devam edecektir.

BİLGİSAYAR KAPALI FAN DÖNÜYOR SORUNU

Bilgisayarda yer alan statik elektrikten dolayı bu sorun meydana gelmektedir. Bunun için ayrıntılı bir şekilde kasada statik elektriği boşaltmamız gerektiği belirtelim. Bilgisayar kasası içerisinde anakart ile HDD arasında yer alan bağlantı kablosunu PC kapalı iken çıkarın ve yeniden takın.

Bios pilini çıkartın ve 6 dakika kadar bekleyin tekrar takın. Anakart üzerinde yer alan devrelerden dolayı da bu sorun olabileceğinden servise götürmeniz gerekebilir.

Ek olarak güç kaynağı nedenlerinden de meydana gelebiliyor. Temiz kurulumda yapabilirsiniz.