Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilgisayara Kaç Tane İşletim Sistemi Yüklenir?

Bu yazımızda sizlere bilgisayara

Bu yazımızda sizlere bilgisayara kaç tane işletim sistemi yükleneceği konusunda yardımcı olacağız. Bilgisayarda işletim sistemini kurmak için Sabit Disk kapasitesinden büyük olması gerekiyor. En önemli etken ise Harddisk’in Biçimlendirilmesi. Bilgisayarda işletim sistemi kurmak için Diskin Birincil Bölüm olması gerekiyor. İlk olarak Disk Stili MBR (Ana Önyükleme Kaydı) olarak oluşturulmalıdır.

Master Boot Record yani MRB bilgisayarda sabit disk ile kayıt sektörleridir. Bilgisayar hangi birincil disk’den başlayacağı ise ön yüklemenin seçildiği alandır. Yani birden gazla işletim sistemi kurulu olduğunda hangi işletim sistemi ile başlanması gerektiğini belirten alandır. Sabit Dist MBR olarak 4 dala ayrılabilir. Windows işletim sistemi kurmak için MBR ayırabiliriz. Kısacası başlığımızda yer alan Bilgisayarda Kaç Tane İşletim Sistemi Yüklenir? sorusunun cevabı dörttür. Kısacası bilgisayarda 4 adet işletim sistemi kurabiliyoruz.

MBR aynı zamanda 2 TB kadar kapasite sınırına izin verebilmektedir. Disk Kapasitesi 2 TB kadar ayarlama yapabileceğiniz için bir sorun sıkıntı oluşmayacaktır. Bu konu üzerinden merak ettiğiniz soru ve görüşlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.