Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilgisayara Uzun Süre Bakmak Gözleri Bozar mı?

https://mobil13.com.tr/author/manager
Bu yazımızda sizlere bilgisayara

Bu yazımızda sizlere bilgisayara uzun süre bakıldığında ne gibi sonuçlar olabileceğine dair bilgi vereceğiz. Teknolojinin hayatımızdaki yeri oldukça önemli. Bilgisayar kullanmadan gün geçirmediğimiz dönemlerde göz sağlığımızda tehdit altında olabilir. Göz sağlığı için bilgisayar kullanırken neler yapmanız gerektiği konusunda bilgi vereceğiz. Gelin beraber uzmanların bu konuda neler dediğine bakalım.

Günümüzde hayatın vazgeçilmez parçası olan bilgisayarlar yaygın kullanımı ile beraber bilgisayar yorgunluğu aynı zamanda baş ağrısı boyun ağrısı sırt ağrısı göz ağrısı karpal tünel sendromu gibi birçok sorunu da beraberinde getirebilir. Yaygın olarak bilgisayar kullanımı gözleri de olumsuz etkiler. Uygun oturuş gözlük kullanımı ve çevresel faktörlerin farklılaşması ile bu şikayetler en alt seviyeye indirilebilir.

Bilgisayarın gözleri bozduğuna dair kesin bir kanıt bulunmamaktadır ancak çok yakından bakmanın ileride miyop gelişimi için risk oluşturabileceğini belirtelim. Uzun süre bilgisayar kullanımı sonucu bilgisayar kullanıcılarının yarısından çoğunda baş ağrısı bulanık görme göz yorgunluğu gözlerde batma sulanma ve bazen çift görme şikayetlerini yaşayabilirsiniz.

Bilgisayar yakın çalıştırma gerektiren bir alandır ve yakın çalışmada görüntülerin daha iyi olması için göz içerisinde kas uyum yaparak göz içerisinde lensin kırıcılığının artmasını sağlıyor. Bilgisayara uzun süre bakıldığı zaman da gözlerde kuruluk ve bu duruma bağlı olarak batma yanma kızarma diğer belirtiler olarak görülüyor. Bilgisayara uzun süre bakılması sonucu gözlerde oluşan sorunlar bu şekildedir. Peki bilgisayar kullanırken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda yardımcı olalım.

Eğer gözlük ihtiyacı varsa gözlük kullanılmalıdır. Ayrıca dik ve rahat bir oturuş pozisyonu alınmalıdır. Bacaklar yere dik sırt ve kollar dik uyluk paralel ön kol zemine paralel olmalıdır. Ekranın üst kısmı kişinin göz seviyesi hizasında olmalıdır. Ekran parlaklığı da kişinin rahat edeceği şekilde ayarlanmalıdır.