Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilgisayarda dosyaları kalıcı olarak silme işlemi

Bilgisayar kullanıcıların çoğunluğu bu

Bilgisayar kullanıcıların çoğunluğu bu dosyaları sildiği zaman tam olarak silindiğini varsayar ve derin bir nefes alır. Ancak bu gibi dosyalar silindi uyarısına rağmen bazı programlar ile geri getirilebiliyor. Peki kalıcı olarak nasıl silinir?

Tamamen silinmeyen ve kurtarılabilir bir dosya sizi riske sokabilir. Bunu engellemek ise mümkün oluyor. Bu işlemler üçüncü parti yazılımlar ile geri getirilebilir. Ancak Windows’un bir özelliği bunu engelleyebiliyor.

Windows işletim sistemlerinde Cipher özelliği tamamen dosyalarınızı silmenize yarıyor. Bu özelliği ise Komut sistemi üzerinden CMD yardımı ile yapacağız.

CMD’yi açın ve ekrana cipher /w:C yazıp entera basın. Bu komuttan sonra Cipher çalışacak. “/w” komutu ise diskin boş kısmında yer alan ve kullanılmayan verilerin silinmesini sağlar. Temizlenmesini istediğiniz disk başka bir dizindeyse C yerine D A B yazabilirsiniz.

Bir uyarı verelim. Bu işlem çok uzun sürdüğü için biraz beklemenizde fayda olacak ve bilgisayarı kapatmayın. Diğer uygulamaları kapatarak sistemin daha hızlı silmesine fayda sağlayabilirsiniz. Cipher hayatınızı kurtarabilir.