Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilgisayardan Telefona Kablosuz Veri nasıl gönderilir ?

Bilgisayarımızdan telefonumuza kablo kullanmadan

Bilgisayarımızdan telefonumuza kablo kullanmadan istediğimiz verileri nasıl aktarabiliriz ? Bugün sizlere bu konudan bahsedeceğim.

İnternet kullanırken bilgisayarda gördüğümüz sevdiğimiz konuları yada müzikleri resimleri indirip bilgisayarımızda saklayabiliyoruz. Peki biz bu verileri telefonumuza almak istediğimizde kablo kullanmadan nasıl yapabiliriz bir bakalım.

Kablosuz Veri Aktarımı Nasıl Yapılır?

1- Mail Yöntemi : Beğenilen bir fotoğraf müzik ya da bilgisayarınız da bulunan belgeleri bilgisayarınız da ve telefonda tanımlı kullandığınız bir mail adresine gönderebilirsiniz. Sonra da telefonunuzdan mail adresinize girin ve gönderdiğiniz verileri telefonunuza kaydedebilirsiniz.

2- WhatsApp Yöntemi : Bilgisayarınız dan web.whatsapp.com adresine girerek whatsapınıza giriş yapın ve kullanmadığınız bir whatsapp numarasına istediğiniz verileri gönderin telefonunuzdan da gönderdiğiniz dosyaları açarak kaydedebilirsiniz.

3-  Anlık Mesajlaşma Uygulamaları ; Bilgisayarınızda kullandığınız ve aynı zamanda telefonunuzda da bulunan Skype Facebook Messenger gibi buna benzer uygulamaları kullanarak dosya gönder dosya al metodu ile bilgisayarınızdan istediğiniz verileri gönderin telefonunuzdan bu uygulamaya giriş yaparak alabilirsiniz.

4- Bulut Teknolojisi Yönetmi  ; Bilgisayarınız da yandex.disk Google Drive gibi bulut teknolojisini kullanabilirsiniz. Bilgisayarınızdan bu alana istediğiniz verileri yükleyin bulut’dan da telefonunuza indirebilirsiniz. Telefondan müzik atma işlemini de bu şekilde yapabilirsiniz.

Kablosuz Dosya Aktarımı ;

1- Bluetooth ; Bu yöntemi kullanabilmek için bilgisayarınız da bluetooth seçeneğini aktifleştirmeniz lazım. Genelde bu özellik dizüstü bilgisayarlarda laptop’da yüklü ama masaüstü bilgisayarlarda sonradan yüklenmek şartıyla kullanılabilir. Bluetooth ile göndermek istediğiniz dosyanın üzerine gelin sağ tuş ile tıkayın Gönder > Bluetooth seçeneklerini seçin. Telefonunuz bilgisayarla eşleştikten sonra istediğiniz dosyayı gönderebilirsiniz.