Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilgisayarın Marka ve Modelini Öğrenme İşlemi

https://mobil13.com.tr/author/manager
Bu yazımızda sizlere bilgisayarınızn

Bu yazımızda sizlere bilgisayarınızn modelini ve markasını nasıl öğreneceğiniz konusunda yardımcı olacağız. Bilgisayar kullanmaya yeni başlayan ve bilgisayar konusunda acemi olanlar için akıllarda olan hangi markayı kullanıyorum sorusuna cevap vereceğiz. Eğer mağazadan bilgisayarınızı aldıysanız masaüstünden bilgisayarın marka ve modelini öğrenebilirsiniz. Bilgisayarın üzerinden baskılı logonun yer aldığını da belirtelim.

Bilgisayarınız üzerinden yer alan logp sayesinde markasını öğrenebilirsiniz. Eğer modelini de merak ediyorsanız systeminfo komutu ya da dxdiag komutu sayesinde öğrenebilirsiniz. Systeminfo komutu sayesinde marka ve modeli öğrenmek için Win + R tuşlarına beraber basarak çalıştır penceresini açabilirsiniz. Daha sonra cmd komutunu yazın ve bu dosya penceresinden systeminfo komutunu yazarak enter tuşuna basın.

Daha sonra bilgisayarın sistem bilgilerini toplayın ve birkaç saniye sonra bilgisayar ile alakalı bilgiler karşınıza liste olarak çıkacaktır. Bu liste için dikkat edeceğiniz nokta ise sistem üreticisi ile sistem modeli yazan kısım olacaktır. Sistem üreticisi yazan kısım bilgisayarın markasıdır. Sistem modeli yazan alan ise bilgisayarın modeline ait olan kısımdır. İsteğe göre bu işlemi DxDiag komutu ile yapabilirsiniz.

DxDiag komutu ile çalıştır penceresi gibi komut yazarak bu pencereyi görebilirsiniz. Sistem Üreticisi ve Sistem Modeli olarak bilgisayarın modelini ve markasını öğrenebilirsiniz. Eğer toplama bir bilgisayara sahipseniz bazı parçaları değiştiği için öğrenmeniz biraz zor olabilir. Merak ettiğiniz soru ve görüşlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.