Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilgisayarın yavaş ve gürültülü çalışmasının sebepleri

Bilgisayarınız yavaş ve gürültülü

Bilgisayarınız yavaş ve gürültülü çalışıyor mu? Eğer öyleyse aşırı ısınma problemi olabilir. Bugün sizlere aşırı ısınan bilgisayarınızla nasıl başa çıkabileceğinizi sizlere açıklayabilir.

Sizden gelen soru: Bilgisayarım yakın zamanda uyarılmadan çökmeye ve yeniden başlatılmaya başladı. Yeni bir donanım veya sürücü yüklemedim ve çökmeler belirli bir program tarafından tetiklenmiyor sık sık bilgisayar boştayken oluyorlar. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim lütfen?

Anlattığınız problem genellikle fanları tıkayan ve gerekli havalandırmayı tıkayan bir toz birikiminin neden olabileceği aşırı ısınma problemlerinden kaynaklanır. Genellikle iç sıcaklıkları Bios’a girerek ve fan hızları ve sıcaklık bilgileri içeren bir menü arayarak kontrol edebilirsiniz. Bu bir fanın arızalanıp arızalanmadığını veya sıcaklıkların yüksek olduğunu gösterir.

Daha aşırı durumlarda açmanızı gerektiren kasaya yeterince toz girdiğini görebilirsiniz. Bu genellikle arkadaki birkaç vidayı söküp panelden kaydırmak kadar basittir.

İçeri dalmaktan mutlu olduğunuzu varsayarak her soğutma fanını dikkatlice incelemeli ve temizlemelisiniz. İçerideyken toz birikmesine yatkın olan işlemci soğutucusunu da kontrol edin.

İyi bir temizliğin ardından bilgisayarınız daha düşük bir sıcaklıkta çalışmaya başlamalı ve rastgele çökmeler durmalıdır. Termostatik olarak kontrol edilen fanların tam hızda çalışması gerekmeyeceğinden PC’nin daha sessiz çalıştığını görebilirsiniz.
Bunun tekrar olmasını önlemek için kasanızın içine tozları PC’nin iç bileşenlerine gelmeden önce hapsedebilecek bazı toz filtreleri koymak isteyebilirsiniz.

Bir veya daha fazla fanın çalışmayı durdurup durdurmadığını anlayacaksınız çünkü PC’nizin Bios’u sizi rahatsız edici bir gürültü sesiyle uyaracaktır. Bu uyarıların kapatılması mümkündür ancak emin olmak için kontrol etmeye değer. Hatalı fanların değiştirilmesi kolaydır ve satın alınması nispeten ucuzdur. Bu fırsatı daha sessiz bir fan satın almak için de kullanabilirsiniz.