Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bir dizüstü bilgisayar çalındıktan sonra nasıl takip edilir

Dizüstü bilgisayarınızı bulamıyor veya

Dizüstü bilgisayarınızı bulamıyor veya çalındığından şüphelenemiyor musunuz? Bu ipuçlarının yardımıyla hepsi kaybolmayabilir.

Dizüstü bilgisayarınızın mümkün olan en iyi bakımını yaptığınızı hissedebilirsiniz ancak bazen felaket olur. Cihazınızı yanlış yerleştirirseniz veya daha da kötüsü çalınırsa dünyanın sonu gibi hissedebilirsiniz.

Dizüstü bilgisayarınız muhtemelen üzerinde sakladığınız kişisel verilerle ilgili olarak yalnızca ikinci sıradadır.

Bunun çok fazla sıkıntıya neden olacağı anlaşılabilir olsa da hepsi kaybedilmeyebilir. Hem Microsoft hem de Apple işletim sistemlerinde dizüstü bilgisayarınız ile beklediğinizden daha kısa sürede yeniden bir araya gelebileceğiniz anlamına gelen özellikler uyguladı.

Dizüstü bilgisayarım çalınırsa ne yapmalıyım?

Aşağıdaki fikirlerden bazıları eksik bir cihaz bulmanıza yardımcı olabilir ancak hırsızla kendinizle yüzleşmek yerine polise dahil olmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

İzleme hizmetleri tarafından sağlanan konumlar yaklaşıktır bu nedenle hangi kapının tam olarak açılacağını bilmeniz olası değildir. Ayrıca hırsızların yasaya tam olarak bağlı olmadıklarını zaten kanıtladıkları gerçeği var bu yüzden zorlandıklarında ne yapacaklarından emin olamazsınız.

Windows 10’da Cihazımı Bul nasıl kullanılır?

Microsoft 2015’te Cihazımı Bul özelliğini tanıttı . Adından da anlaşılacağı gibi dizüstü bilgisayarınızın yaklaşık konumunu izlemek için yararlı bir yol.

Varsayılan olarak kapalıdır ancak dizüstü bilgisayarınız kaybolmadan önce özelliği etkinleştirdiyseniz kurtarılmasına yardımcı olmak için hızlı bir şekilde birkaç adım atabilirsiniz.

Servise aşina olmayanlar için Windows 10’un Cihazımı Bul özellik kılavuzunu nasıl açacağımızı okuyabilirsiniz .

Dizüstü bilgisayarınızı izlemek için Microsoft web sitesine gidin ve hesabınızla giriş yapın.

Microsoft artık dizüstü bilgisayarı arayacak ve çevrimiçi olduğu sürece kabaca nerede olduğunu size bildirecektir. Kilitle düğmesini tıklayarak makineyi uzaktan sabitleme seçeneği de vardır.

Mac’imi bul özelliğini kullanma

Bir MacBook MacBook Air veya MacBook Pro kullanıyorsanız Cihazımı Bul uygulamasına benzer bir özellik vardır bu da akıllıca Macimi Bul olarak adlandırılır .

Yine suç eylemi gerçekleşmeden önce etkinleştirilmesi gerekecek ancak o zaman bunu izleyebilecek sıkıca kilitleyebilecek veya miscreant’a bir mesaj gönderebileceksiniz.

Özelliğin ayarlanması ve kullanılmasıyla ilgili tüm talimatlar için Çalınan bir Mac nasıl bulunur ve kardeş site Macworld’deki hırsızlar kılavuzundan veri nasıl korunur konusunu okuyun.

IP adresini izlemek için Gmail veya Dropbox’ı kullanma

Yukarıdaki özelliklerden herhangi birini etkinleştirmediyseniz tüm özellikler kaybolmaz. Birisi kullanıyorsa cihazınızın IP adresini yine de izleyebilirsiniz. Yine bu size kesin bir yer vermeyecektir ancak hangi kasaba veya belki de bulunabileceği bir yol hakkında bir fikriniz olacaktır.

Bir Gmail hesabınız varsa burası başlamak için en iyi yerdir. Tarayıcınızdaki web sürümüne giriş yapın ardından sağ alt köşedeki Ayrıntılar seçeneğini bulana kadar mesajların altına doğru ilerleyin .

Bunu tıklayın; Gmail hesabınıza yakın zamanda erişen tüm cihazlarla yeni bir pencere görünecektir.

Kayıp dizüstü bilgisayarınız olduğundan şüphelendiğinizin altındaki Ayrıntıları Göster seçeneğini tıklayın ardından polise teslim edebilmeniz için IP adresini not edin.

Çalındıktan sonra bir dizüstü bilgisayar nasıl izlenir?

Benzer bilgileri sağ üst köşedeki hesap simgenizi tıklayıp Ayarlar> Güvenlik’i seçerek Dropbox’ın web sürümünde de bulabilirsiniz .