Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bir Kahve Makinesinin Nasıl Temizleneceğini Biliyor Musunuz?

https://mobil13.com.tr/author/manager
En iyi temizlik ipuçları

En iyi temizlik ipuçları çok fazla gerçek temizlik yapmanızı gerektirmeyenlerdir ve bu bir istisna değildir. Unutmayın. En az temizlik gerektiren ev aletleri her zaman gözde olmuşlardır. Bizde sizlere kahve makinesinin nasıl temizleneceği konusunda bilgi vereceğiz.

Bazen bazı eşyalarımız dışardan temiz görünse de içten durum pekte göründüğü gibi değildir. Temizlemeye kalktığınızda gördükleriniz karşısında şaşkına dönebilirsinz. Kahve makinelerinin nemli karanlık ve sıcak iç kısımları küf maya ve bakteriler için bir sığınak haline gelebilir ve bunlar daha sonra borulardan geçip kahve fincanınıza aktarılır. Isı bakterilerin bir kısmını yok eder tamamen temizlemez. Bu yüzden evde kahve makineniz varsa düzenli olarak temizlemelisiniz.

Makineyi Tek Tek Ayırıp İçini Göremediğinizde Nasıl Temizlemeniz Gerekir?
• Haftada en az bir kez su haznesini kahve makinenizden çıkarın. İçini ve dışını ılık sabunlu suyla temizleyin. Makineye geri takmadan önce iyice durulayın ve kurulayın.
• Su haznesini yukarıdaki gibi temizleyin ardından yaklaşık üçte ikisini eşit miktarda beyaz sirke ve su karışımı ile doldurun. Ardından makineyi her zamanki gibi çalıştırın – tabii ki kahve eklemeyin. Sirke ve su karışımının çoğu geçene kadar makineyi çalıştırmaya devam edin. Sirke temizlikte en önemli faktördür.
• Daha sonra rezervuarı ılık sabunlu suyla boşaltın ve temizleyin. Ardından durulayın ve temiz su ile doldurun. Makineyi yine çalıştırın ama daha sonrasında güzelce yıkayın temizleyin.

Artık temiz bir şekilde kahvenizi hazırlayıp içebilirsiniz. Unutmayın ki bu bakımlar rutin yapıldığı müddetçe kahve makineniz tertemiz kalacaktır. Sizler kahve makinenizi nasıl temizliyorsunuz?