Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çift SIM (Dual Sim) nedir ve nasıl çalışır?

Mağazalarda Dual SIM akıllı

Mağazalarda Dual SIM akıllı telefonlarla mı karşılaştınız? Onları kullanışlı kılan ve Dual SIM teknolojisinin nasıl çalıştığını bilmek ister misiniz? Belki de zaten biliyorum ama yine de kılan gibi sorular var Çift SIM Dual Standby farklı Çift SIM Dual Aktif ? Dual SIM teknolojisinin ne olduğunu günümüz akıllı telefonlarında nasıl uygulandığını avantajlarını ve dezavantajlarını bilmek istiyorsanız şu makaleyi okuyun:

Çift SIM Nedir?

Herhangi bir cep telefonu veya akıllı telefon mobil ağa bağlanmak için bir SIM (Abone Kimlik Modülü) kartı gerektirir. İki farklı SIM kartı aynı anda tutabilen bir akıllı telefona veya telefona Çift SIM cihazı denir. İki SIM karta sahip olmak bir Dual SIM akıllı telefonun telefon görüşmelerini başlatmak veya almak için iki SIMS’den birini kullanabileceği anlamına gelir.

Başka bir deyişle İkili SIM iki farklı SIM kartı aynı anda tutmalarına ve kullanmalarına izin veren bazı akıllı telefonların bir özelliğidir.

Dual SIM akıllı telefonlar neden faydalıdır? Dual SIM’in avantajları!
Bazı insanlar için Dual SIM akıllı telefona sahip olmak yararlı olabilir. Örneğin işleri için bir telefon numarasına arkadaşları ve ailesi için başka bir numaraya sahip olan işadamlarını ve kadınları alın. Bir iş adamı biri iş için diğeri kişisel kullanım için olmak üzere iki farklı akıllı telefonu kullanabilir ya da her iki telefon numarası da etkin olan bir Dual SIM akıllı telefon kullanabilir. Taşınacak bir akıllı telefona sahip olmak iki akıllı telefon taşımaktan daha rahat.

Dual SIM akıllı telefon ile ilgilenebileceğiniz başka bir durum özellikle de yeni çıkan bir pazarda yaşıyorsanız telefon görüşmeleri için bir telefon numarasını diğerini internete bağlanmak için kullanmak istediğiniz durumdur. Bazı mobil operatörlerin iyi ses planları var ancak pahalı veri planları var ya da başka bir yolla. İkili SIM akıllı telefonda iki farklı operatörden iki farklı planı birleştirebilir ve ayın sonunda daha ucuz bir fatura alabilirsiniz.

Diğer bir avantajı telefonunuz belirli bir şebekeye kilitlenmemişse iki mobil sağlayıcıyı aynı anda kullanabilmenizdir; bu daha fazla mobil kapsama alabileceğiniz anlamına gelir. Yurtdışında çok seyahat ediyorsanız ülkenizdeki bir SIM kartı ve seyahat ettiğiniz ülkelerde satın aldığınız kartlar için diğer SIM yuvasını daha iyi veya daha ucuz kapsama için kullanabilirsiniz.

Dual SIM nasıl çalışır? Hangi tür Çift SIM modları vardır?

Bir Dual SIM akıllı telefon satın almaya karar verirseniz farklı çalışan birkaç tür Çift SIM uygulaması olduğunu ve bazılarının diğerlerinden daha iyi olduğunu bilmelisiniz. Bunlar mevcut Çift SIM uygulamalarının türleridir:

Çift SIM Tekli Bekleme (Pasif) – Bu Çift SIM teknolojisinin en kötü uygulamasıdır ve uygun fiyatlı telefonlar yaygın olarak kullanır. Bir Çift SIM Pasif telefon iki farklı SIM kart kullanabilmektedir ancak bunlardan yalnızca bir tanesi aktif olabilir. Bu bir SIM kart çalışırken diğerine erişilemez demektir. İkinci SIM kartı kullanmak için manuel olarak etkinleştirmeniz gerekir ve ilk SIM kart bunu yaptığınızda devre dışı kalır. Bu uygulamayı akıllı telefonlarda bulamazsınız sadece eski cep telefonlarında.

İkili SIM İkili Aktif – Bu uygulama akıllı telefonunuzdaki her iki SIM karttan da telefon görüşmesi yapmanızı sağlar. Aynı zamanda iki SIM kartından herhangi birinde aramaları da alabilir. İkili SIM İkili Aktif Akıllı telefonların her ikisi de SIM kartlarını sürekli olarak aktif tutar ve biriyle sohbet ederken diğeri hala çalışır ve çağrılar mesajlar veya veriler alır. Örneğin ilk SIM’de bir aramanız varsa ve ikinci SIM’de başka bir arama alıyorsanız bu konuda size bilgi verilir. Dual SIM İkili Aktif’in dezavantajıTelefonlar bu cihazların her bir SIM kart için bir tane olmak üzere iki radyo alıcısına sahip olmasıdır. Bu normal Single SIM akıllı telefonlardan daha fazla pil tüketmeleri anlamına gelir ve üretimi daha pahalıdır bu da daha yüksek bir fiyata yol açar. Bu uygulamayla akıllı telefonlar bulmanın da zorluğunun nedeni de budur.

Çift SIM İkili Bekleme – İkili SIM Bekleme ve İkili SIM İkili Aktif arasında bir melezdir . Çift SIM İkili Bekleme akıllı telefonunuzun iki aktif SIM kartına sahip olmasını sağlar ve her ikisi de yalnızca bir radyo alıcı-verici kullanır. Bununla birlikte ikisi de yalnızca kullanmadığınız sürece etkindir bu nedenle İkili Bekleme adıdır . SIM kartların ikisi de Bekleme modundaykenmodunda bunlardan herhangi biriyle arama yapabilir ve alabilirsiniz. Bununla birlikte bir SIM kartta arama yaptığında diğer kart ilk aktif olarak kullanılmayacak olana kadar etkisiz hale gelir. Bu bağlı olduğunuz mobil şebekelerden biri veya her ikisi de telefon görüşmeleri için 2G kullanıyorsa geçerlidir. Mobil ağlarınız 3G veya 4G ise ve sesli aramalar için 2G kullanmıyorsanız bu sınırlama yoktur. Bu ideal değildir ancak modern akıllı telefonlarda teknoloji daha ucuz ve daha yaygındır. İkili bekleme telefonları yalnızca bir SIM kart için ek alana ihtiyaç duyar. Bu nedenle tek SIM versiyonuna kıyasla maliyet artışı marjinaldir.

Çift SIM akıllı telefon kullanırken 3G / 4G veri planınızı her iki SIM kartta da kullanabilir misiniz?

Kısa cevap Evet ancak akıllı telefonunuzun üreticisi tarafından seçilen Çift SIM uygulamasına bağlıdır. Üreticiler akıllı telefonlarının yapım maliyetinin ne olduğunu ve kar marjlarını inceliyorlar. 4G veri bağlantılarını ve diğer 2G’yi destekleyen bir SIM kartla Çift SIM akıllı telefon yapmak kolay ve hesaplıdır. 4G + 2G Dual SIM İkili Beklemede birleştirilebilirmodu ve aynı radyo frekanslarını kullanın. Bununla birlikte SIM kartlarından birinde 4G bağlantılarını ve diğerinde 3G veya hatta 4G’sini destekleyen bir Çift SIM akıllı telefon kurmak istiyorsanız akıllı telefondaki işlemcinin iki yüksek hızlı veriyi destekleyecek kadar güçlü olması gerektiği anlamına gelir. Aynı anda bağlantılar ve muhtemelen maliyeti oldukça yüksek olacaktır. Piyasadaki çoğu SIM kartlı akıllı telefon 4G + 2G veri bağlantısı sunar.

Çift SIM akıllı telefonların dezavantajları

Bu teknoloji mükemmel değildir ve bazı dezavantajları dikkate değerdir:

İkili SIM İkili Aktif Akıllı telefonlar bekleme yerine daha kısa bir bekleme özerkliğine sahiptir çünkü bunlar bir yerine iki radyo alıcı-vericisine sahiptir.
İkili SIM İkili Bekleme genellikle ikinci SIM için microSD yuvasını kullanır. Bu nedenle çoğu durumda iki SIM kart kullanıyorsanız depolama alanınızı genişletmek için microSD kart kullanamazsınız. Dual SIM akıllı telefona ihtiyacınız varsa daha fazla dahili depolama alanına sahip bir sürüm için ekstra harcama yapmanız gerekir; böylece bir microSD karta ihtiyacınız olmaz.

Çoğu durumda akıllı telefon üreticileri 4G + 2G İkili SIM İkili Bekleme uygulaması kullanır; bu bir SIM’in veri bağlantıları için değil yalnızca aramalar ve metin mesajları için kullanılabileceği anlamına gelir. Çift SIM akıllı telefonların kullanışlılığını sınırlar.

Çift SIM akıllı telefon örnekleri

Maliyetleri ve sundukları özellikler arasındaki denge nedeniyle piyasada bulunan çoğu Dual SIM akıllı telefon Dual SIM İkili Bekleme akıllı telefonlarıdır. Böyle bir cihazı satın almak istiyorsanız bazı iyi seçeneklere sahip bir liste: Huawei P20 Pro Huawei Mate 20 Pro Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S8 LG G6 OnePlus 6T Xiaomi Mi 8 Asus Zenfone 5Z Nokia 6.1 ve Motorola Moto G5.

İPhone’larda Dual SIM’den ne haber?

Apple geleneksel olarak iPhone’larında Dual SIM fikrini reddetti. Ancak iPhone XS iPhone XS Max ve iPhone XR bu desteği sunan ilk Apple akıllı telefonları. Bu üç iPhone modeli çıkarılabilir bir nano-SIM ve çıkarılabilir olmayan bir eSIM kullanabilir. ESIM fiziksel bir SIM kullanmanıza gerek kalmadan bir mobil planı bir taşıyıcıdan etkinleştirmenizi sağlayan dijital bir SIM kartıdır.

Apple bir Çift SIM İkili Bekleme (DSDS) teknolojisi kullanır böylece hem nano SIM hem de eSIM arama yapabilir ve alabilir. Ancak uygulama aynı anda iki farklı cep telefonu numarası kullanmanıza izin vermesine rağmen yalnızca operatörlerin eSIM’ler için destek sunduğu bazı ülkelerde çalışır. Ne yazık ki liste şu anda oldukça kısa – bu Apple web sayfasında görebileceğiniz 24 ülke: eSIM hizmeti sunan kablosuz operatörleri bulun .

Dual SIM akıllı telefonları tercih ediyor musunuz?

İkili SIM akıllı telefonlar bazı durumlarda faydalı olabilir ve akıllı telefon üreticileri bu tür cihazları istediklerini fark etmeye başladı. Bu nedenle her yıl daha fazla sayıda Çift SIM belirir. Ancak bu makalede gördüğünüz gibi tüm Dual SIM aygıtları aynı şekilde çalışmaz ve bazı Dual SIM uygulamaları diğerlerinden daha iyidir. Aşağıdaki yorumlarda bize bu teknolojiyle ilgili deneyiminizi ve bu konudaki düşüncelerinizi bildirin.