Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

çift SIM telefon radyasyonu hakkında bilmeniz gerekenler

İki çift SIM telefon

İki çift SIM telefon mu taşıyorsunuz? Evet ise çift SIM telefonları ve EMF Radyasyonu ile ilgili aşağıdaki gerçeklerin farkında olmalısınız.

Hindistan’da satılan her 5 Android telefondan 4’ü çift SIM telefon. Günümüzün hiper bağlanabilirlik çağında çift SIM’ler yalnızca uygun değil aynı zamanda maliyete duyarlı. Bir kullanıcı olarak Xiaomi’deki Vodafone bağlantımın üstünde ve üstünde Reliance’den 4G veri bağlantısı kullanmayı düşünüyorum. Bununla birlikte bu ikili SIM kullanımı yüksek telefon radyasyonuna neden olur.

1. Her cep telefonu komşu hücre kulelerinden gelen sinyallere ulaştıklarında boştayken bile radyo frekansı radyasyonu (EMF Radyasyonu) yayar.

2. Çift SIM telefon kullandığınızda bu EMF Radyasyonu telefonunuzdaki iki bağımsız radyo devresi aktif olarak hücre kulesi sinyallerine ulaşmaya çalıştığından iki katına çıkar.

3. Çift SIM telefonunda sadece 1 SIM kullanıyor olsanız bile boş SIM hala yakındaki kulelerle iletişim kuruyor. Bu sinyal alamamanız veya telefonun kilidini açmamanız durumunda polisi veya sağlık görevlilerini arayabileceğiniz acil aramaların temelini oluşturur.

4. Teorik olarak bu nedenle bir çift SIM telefon tek bir SIM cihazından 2 kat daha fazla yayılır. Uygulamada telefon bileşenlerinin ve mimarinin optimizasyonu nedeniyle cihaz tek bir SIM cihazından% 40-80 daha yüksek yaymaktadır.

5. Sadece radyasyon değil çift SIM telefonlar da pilleri daha hızlı tüketir çünkü pil aynı anda iki devreye güç sağlamak için kullanılır bu da kullanımın artmasına ve yüksek güç tahliyesine yol açar.

6. İkili bir SIM telefonu düşük sinyalli alanlarda yani kırsal alanlarda asansörlerde ve arabalarda bodrum katlarında vb. Kullanılırsa radyasyon eşik limitlerini rutin olarak aşabilir.

Bir telefon satın almadan önce mutlak hale gelen kilit kriterler bir telefon (ve dahası bir çift SIM cihazı) satın almadan önce SAR değeridir (Özgül Soğurma Oranı). SAR Değeri tüm dünyadaki cep telefonu üreticileri için geçerli uluslararası zorunlu bir uyum standardıdır. Basitçe söylemek gerekirse telefonunuzun başınıza uygulandığında yaydığı radyasyon derecesini gösterir (standart olarak 1.6W / Kg SAR eşiğine göre). Çift SIMli cep telefonunun SAR değeri her zaman tek SIM meslektaşı değerinden daha yüksektir. Lütfen 1W / Kg veya daha düşük SAR değerine sahip çift SIM telefonlar satın aldığınızdan emin olun.
Buradaki Infographic çift SIM telefonlar ve radyasyonları hakkında bazı kritik noktaları ve faktörleri bir araya getirmiştir – ve çift SIM telefonlardan gelen cep telefonu radyasyonuna yüksek oranda maruz kalmayı azaltmak için bilgisayar korsanları üzerine bir bölüm ekledik.

İkili SIM cep telefonları buggy pil boşaltma yavaş işlem onlar gibi ucuz Çin cihazları olmaktan çok uzaklaştı. Onlara değer satın almalarını sağlayan bir derece taşınabilirlik maliyet rahatlığı ve rahatlık var. Aynı zamanda çevremizi bir dereceye kadar iyi yapıyor çünkü ikili donanıma yatırım yapmak zorunda değiliz. Bununla birlikte çift SIM cep telefonuyla ilişkilendirmemiz gereken bir derece önem vardır.

Lütfen bize yazın yorum yapın. Bunun hakkında ne düşündüğünüzü bize bildirin. İletişiminiz bizim için önemlidir.