Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dayanıklılık Sertifikası Nedir?

https://mobil13.com.tr/author/manager
Son zamanlarda satışa sunulan

Son zamanlarda satışa sunulan bazı akıllı telefonlar tabletler akıllı saatler akıllı bileklikler dizüstü bilgisayarlar ya da benzeri elektronik ürünlerde çeşitli dayanıklılık sertifikaları görmeye başladık. İnsanların güvenini kazanmaya ve ürünlerinin garantisini daha da yükseltmek için bu tür sertifikalar günümüzde çok yaygınlaştı. Peki ama tüm bunlar ne anlama geliyor?

Dayanıklılık Sertifikası Nedir?

Askeri Standart yani MIL-STD ya da daha iyisi MIL-SPEC Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından kullanılan ve ekipmanların sağlamlığını ölçmeye yarayan bir standart olarak öne çıkıyor. Geçtiğimiz dönemlerde satışa sunulan bazı ürünlerde mesela Samsung Galaxy Watch 3 gibi bu tip sertifikalandırmalar ile karşılaşmaya başladık.

Eğer MIL-SPEC-810G üzerinden yürürsek bu sertifikaya sahip olan ürünler neredeyse her türlü riske karşı test edilirler. Bu sertifikaya sahip olmak için öncesinde yirmi dokuz farklı testten başarılı bir şekilde geçmeniz gerekiyor. Bunlardan bazıları ise şu şekilde:

– Aşırı Sıcaklara Dayanıklılık
– Aşırı Soğuklara Dayanıklılık
– Şoklara Dayanıklılık
– Düşmelere Dayanıklılık
– Mermi Dayanıklılığı
– Donma / Çözülme Dayanıklılığı
– Asit Dayanıklılığı
– Yanıcı Gazlara Dayanıklılığı
– Darbeye Dayanıklılık
– Neme Dayanıklılık

Tabii bu liste buradakilerden biraz daha fazla detayı kapsıyor. MIL-STD-810G ya da MIL-SPEC-810G sertifikasına sahip olan ürünler sahaya ve hatta bir anlamda savaşa hazır olmalı diyebiliriz. Yine de çeşitli sınırlamalar bunun her zaman doğru olduğunu göstermiyor.